Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

To γραφείο Παπανδρέου τηλεφωνεί υπέρ της ΔΗΜΑΡ σε όλη την Ελλάδα

 To γραφείο Παπανδρέου τηλεφωνεί υπέρ της ΔΗΜΑΡ σε όλη την Ελλάδα

Έγκυρες πηγές αναφέρουν, αποκλειστικά στο iefimerida.gr, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά την κοινή εμφάνισή του με τον Φώτη Κουβέλη σε εκδήλωση για το βιβλίο της υποψήφιας Μαριλένας Κοππά, έδωσε εντολή στο περιβάλλον του να ξεκινήσουν προεκλογική σταυροφορία υπέρ της ΔΗΜΑΡ.


Τα τηλεφωνήματα γίνονται από τους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου στο πολιτικό του γραφείο, οι οποίοι έρχονται σε επικοινωνία με θύλακες που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό και ζητούν να ψηφίσουν «δαγκωτό ΔΗΜΑΡ» στις ευρωεκλογές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στενοί φίλοι και συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου στην Αχαΐα όπου είναι βουλευτής, στηρίζουν ανοιχτά τη ΔΗΜΑΡ.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σοβαρή εξέλιξη, αφού από τα μισόλογα και τις νύξεις, το περιβάλλον Παπανδρέου πέρασε στην πράξη και αντί να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά, στηρίζει ανοιχτά ένα αντίπαλο κόμμα στις ευρωεκλογές.

Σάλος στο ΠΑΣΟΚ από τη στάση Παπανδρέου

Η ανοιχτή στήριξη στη ΔΗΜΑΡ και στην «εκλεκτή» του Γιώργου Παπανδρέου, πρώην συνεργάτιδά του και ευρωβουλευτή Μαριλένα Κοππά, από τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό και το περιβάλλον του, προκαλεί σάλο στο ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου, με την κίνηση αυτή, προχωράει σε ανοιχτή ρήξη με το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ωθεί τα πράγματα στα άκρα.

Εμφανής, πλέον, στόχος του είναι η καταρράκωση του ευρωψηφοδελτίου της Ελιάς, ώστε να τεθεί θέμα ηγεσίας αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και αφού θα έχουν προηγηθεί αρνητικά εκλογικά αποτελέσματα για το ΠΑΣΟΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε η «παπανδρεϊκή» υποψήφια της Ελιάς για τις ευρωεκλογές Κατερίνα Μπατζελή, η οποία προτίμησε να μιλήσει στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ «Κόκκινο» και να δηλώσει ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν πάρει 12% στις ευρωεκλογές, τότε θα αντιμετωπίσει εσωτερικό πρόβλημα.

Δεν τον διαγράφω

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του, είναι αποφασισμένος να οδηγήσει επίσης τα πράγματα στα άκρα με τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά δεν επιθυμεί την σύγκρουση πριν από τις ευρωεκλογές για να μη ζημιώσει την παράταξη, όπως αναφέρουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο κ. Βενιζέλος, στην διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε χθες το βράδυ, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μια αμφιθυμία και δεν πιστεύει στην ιστορική ανάγκη μεγάλων μεταστροφών όπως η ΝΔ, η οποία από αντιμνημονιακή δεν είχε κανένα πρόβλημα να γίνει μνημονιακή, διότι έχει τον πρωθυπουργό, έχει την εξουσία και όλα είναι καλά.

Παρότι ρωτήθηκε επανειλημμένα για τον Γιώργο Παπανδρέου, δεν θέλησε να μπει στο «κλίμα» των ερωτήσεων. Είπε ότι ο κ. Παπανδρέου στηρίζει την κυβέρνηση και είναι εκείνος που πρέπει να ενδιαφέρεται περισσότερο από όλους να πετύχει.

Σε ερώτηση αν θα διαγράψει τον κ. Παπανδρέου, απάντησε ότι αυτές είναι παλιές πρακτικές και πως το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου διέγραψε τον κ. Σημίτη, δεν σημαίνει ότι και εκείνος θα διαγράψει τον κ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg