Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Εκλογές 18ης Μαίου 2014 - Συμμετέχουν οι...πάντες!



Ίσως τα τελευταία χρόνια, να μην έχουμε ξαναδεί τόσους πολλούς να κατεβαίνουν υποψήφιοι σε Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές, σε σχέση με το παρελθόν.
Υπάρχουν πολλές απόψεις για το "φαινόμενο", αλλά κατά την άποψή μας, είναι θετικό ότι πολλοί, (επιτέλους), έχουν αποφασίσει να...σηκωθούν απ την "καρέκλα", και να δώσουν την μάχη για τα κοινά στις 18 Μαΐου...Πιθανότατα λοιπόν, να αποστέλλεται "μήνυμα", με πολλούς... "αποδέκτες"...


Αρκετοί δε από αυτούς, αποφεύγουν τις αοριστίες και εκφέρουν καθαρό λόγο και θέσεις...

Ένας από αυτούς, υποψήφιος για τον Νότιο Τομέα Αττικής, ο συνεργάτης του Χρήστου Ζώη, Γρηγόρης Δεσύπρης, που θα δώσει τη μάχη στο πλευρό του υπ. Περιφερειάρχη Αττικής Πέτρου Μαντούβαλου, με το συνδυασμό "Ανατροπή στην Αττική"...

Όπως ο ίδιος αναφέρει:



Ζητώ την ψήφο, με "Ρήτρα Έντιμου Λόγου & Αξιοπιστίας"

Εάν δεν τηρήσω και υλοποιήσω τις υποσχέσεις μου σε βάθος χρόνου 2 ετών, είμαι υποχρεωμένος, να παραιτηθώ.
Σε περίπτωση εκλογής μου, από πλευράς μου θα προσπαθήσω για την επίτευξη των κατωτέρω, (και όχι μόνον), στην Περιφέρεια του Νότιου Τομέα Αττικής
 
ΘΕΣΕΙΣ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΟΥ ΕΣΠΑ -
2014-2020

Χρειάζεται Αύξηση Απορροφητικότητας που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΣΠΑ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εγκρίνονται έργα αλλά καθυστερούν να υλοποιηθούν λόγω γραφειοκρατίας  (πχ.  Αποχετευτικό Δίκτυο  Νέας Μάκρης και Μαραθώνα)

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού: Επανεξέταση Όρων Συμβάσεως, με κύρια, (πέραν του περιβαλλοντολογικού), τα ανταποδοτικά προς τους κατοίκους των όμορων Δήμων οφέλη.
Προσπάθεια από πλευράς μου, της σχεδόν πλήρους εξάλειψης των Δημοτικών Τελών, με παράλληλη κάλυψη του κόστους - βάσει ανταποδοτικότητας -  από πλευράς τους, για όσο διάστημα η επιλεγμένη  εταιρεία, θα έχει την εκμετάλλευση της περιοχής.

Αναθέσεις Έργων: Επανεξέταση όλων των Συμβάσεων – Για παράδειγμα, σε παλαιότερη ανακοίνωσή της η ΠΟΕ – ΟΤΑ, αναφέρει ότι ο κ. Σγουρός κατηγορείται για «σύμβαση – δώρο» σε συγκεκριμένο εργολάβο, σχετικά με την ανανέωση της σύμβασης του εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης στα Άνω Λιόσια.
  
ΕΡΓΑ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

-Επέκταση της ανάπλασης σε ολόκληρο  το μήκος της παραλιακής λεωφόρου, με κεντρικό γνώμονα την ποιότητα ζωής του κατοίκου, με αύξηση στις εστίες αναψυχής και αθλοπαιδιών.

-Δημιουργία επαγγελματικών θέσεων καταστημάτων, με όριο ανά επάγγελμα – ανά περιοχή και κατασκευή τους με βιοκλιματικά κριτήρια...
Χρηματοδότηση του επιχειρηματία για τουριστικά επαγγέλματα με αντικείμενο 12μηνης διάρκειας.

-Αύξηση των διαθεσίμων και αναβάθμιση των υπαρχόντων Μαρίνων Ελλιμενισμού, απλοποίηση διαδικασιών ενοικίασης θέσεων, ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική με τις αντίστοιχες Τουρκικές Μαρίνες για προσέλκυση νέων πελατών, με αποτέλεσμα την αύξηση εσόδων στους Δήμους και τους επαγγελματίες κατοίκους τους και των οικογενειών τους.

- Τέλος εισιτηρίου στα Ναυτικά Μουσεία υπέρ απόρων Ναυτικών, όπου υπάρχουν, (πχ Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου), μικρού ποσού (έως 1 ευρώ)

-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με απολύτως ακριβείς ώρες διέλευσης των ΜΜΜ από τις "στάσεις", για να αποφεύγεται χαμένος χρόνος αναμονής, και ο πολίτης να νοιώθει τον σεβασμό της πολιτείας στο πρόσωπό του και την ιδιωτική του ζωή...

-Προσπάθεια για πλήρως δωρεάν σχολικές μετακινήσεις μαθητών, με επιβίβαση – αποβίβαση, από συγκεκριμένα κεντρικά σημεία, από και προς τα σχολεία...

Δωρεάν Σίτιση Μαθητών Με συνολική δαπάνη ύψους περίπου 8 εκατ. Ευρώ, καλύπτεται αυτή η ανάγκη… Όταν λοιπόν ο κ. Σγουρός δηλώνει πλεόνασμα, είναι να απορεί κανείς, γιατί δεν το διοχετεύει και εκεί, για να την καλύψει.

-Αξιοποίηση των ανέργων, σε προσωρινή βάση έως την τελική λύση των προβλημάτων τους, με ωρομίσθια αμοιβή… ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:  Για την περιφρούρηση τις απαραίτητες ώρες, της γειτονιάς...

Συνεχής διάλογος με τους τοπικούς, παραγωγικούς φορείς


Παρουσίαση της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στην ΑΤΤΙΚΗ» την Δευτέρα 12 Μαΐου στις 19:00 στην Λεωφόρο Ειρήνης 211 - Πέραμα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg