Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ο ορισμός του ρατσισμού; Ίσως


Κράτησαν μαθητή 20 ώρες στο κρατητήριο… χωρίς λόγο
Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τετάρτης ένας μαθητής της Γ' Λυκείου, ενώ πήγαινε προς το σπίτι του τον σταμάτησαν δύο αστυνομικοί για τυπικό έλεγχο στοιχείων, χωρίς να έχει συμβεί το παραμικρό.
Ο έφηβος ανταποκρίθηκε επιδεικνύοντας το διαβατήριό του, αλλά τα όργανα τον μετέφεραν πάραυτα στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων για τα... περαιτέρω. 


Βλέπετε το χρώμα του δεν ήταν ίδιο με το δικό τους αν και μιλούσε ελληνικά τουλάχιστο εξίσου καλά με τους αστυνομικούς. Ο ατυχής νέος γεννημένος στην Ελλάδα κατάγεται από τις Φιλιππίνες, αλλά στη γενέτειρα των γονιών του δεν έχει πάει ποτέ στη ζωή του. Παρ' ολίγον να εξοστρακιστεί επειδή το... όργανον ερμήνευσε κατά το δοκούν τη σχετική νομοθεσία.

Μετά την προσαγωγή στο ΑΤ Αμπελοκήπων αρχίζει και η περιπέτειά του, καθώς ο αξιωματικός υπηρεσίας, αρχιφύλακας στον βαθμό, ζητούσε μετ' επιτάσεως την άδεια παραμονής του νεαρού, η οποία όμως ήταν προς έκδοση από τον Δήμο Αθηναίων. Αν και του επιδείχθηκαν προς επιβεβαίωση της αλήθειας τα αποδεικτικά έγραφα για την κατάθεση της σχετικής αίτησης με ημερομηνία 15 Μαρτίου 2014, ο εν λόγω αστυνομικός επέμεινε στην κράτηση του νεαρού.

Πέραν της εμμονής σε μια τυπικότητα που υπερβαίνει τον νόμο, ο αξιωματικός δεν είχε την ευαισθησία να σκεφθεί ότι ο νεαρός είναι μαθητής και τυγχάνει ιδιαίτερης προστασίας από την πολιτεία. 

Προέβη μάλιστα σε έλεγχο αρμοδίως και ενώ διαπίστωσε ότι δεν εκκρεμούσε κάτι σε βάρος του, επέμεινε στην κράτηση και απειλούσε: «Θα τον στείλω πίσω στις Φιλιππίνες». Η αλήθεια είναι ότι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του δηλητηριάζοντας την ψυχή ενός νέου, η φιλοδοξία του οποίου είναι κάποια στιγμή να υπηρετήσει την Ελλάδα καθώς είναι η μόνη πατρίδα που γνώρισε.

Η συνέχεια δόθηκε την επομένη μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού και της ακραίας συμπεριφοράς των... οργάνων από την πρωινή εκπομπή του Mega. 

Η ανταπόκριση της ΕΛ.ΑΣ υπήρξε άμεση όχι όμως για να θεραπεύσει το ολίσθημα αλλά για να... διορθώσει το κανάλι σχετικά με την ακριβή ηλικία του θύματος της αμετροέπειας των αστυνομικών. 

Η περιπέτεια έληξε οριστικώς χθες (20 ώρες μετά την αρχική σύλληψη) όταν και αφέθηκε ελεύθερος, αφού προσκόμισε τη βεβαίωση του δήμου για την έκδοση της άδειας διαμονής.

Τέτοιες συμπεριφορές δυστυχώς εκθέτουν την ηγεσία της αστυνομίας αλλά και τον αρμόδιο υπουργό Ν. Δένδια, ο οποίος κατά τα λοιπά δεν έχει δώσει δικαίωμα.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg