Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Virgin Galactic: Τώρα και με άδεια για διαστημικές πτήσεις!


Αδεια απογείωσης για τις διαστημικές τουριστικές πτήσεις της Virgin Galactic
Οι πτήσεις αναψυχής στο όριο του Διαστήματος πλησιάζουν ένα βήμα πιο κοντά μετά την άδεια που πήρε η Virgin Galactic από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA)....Περισσότεροι από 600 υποψήφιοι επιβάτες έχουν πληρώσει μέχρι σήμερα το εισιτήριο των 250.000 ευρώ για τις πτήσεις που προγραμματίζεται να αρχίσουν στα τέλη του χρόνου.


Το σκάφος SpaceShip Two της Virgin Galactic θα απογειώνεται από το «Spaceport America», ένα ιδιωτικό διαστημικό κέντρο στην πολιτεία του Νέου Μεξικού.

Θα ανεβαίνει σε μεγάλο ύψος στερεωμένο κάτω από τα φτερά ενός μητρικού αεροπλάνου, θα πυροδοτεί τον πυραυλοκινητήρα του και θα ανεβαίνει μέχρι τα 110 χιλιόμετρα, χαρίζοντας στους επιβάτες μια ολιγόλεπτη εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας.

Μια τέτοια πτήση θα ονομαζόταν «υποτροχιακή», καθώς το σκάφος δεν πετά αρκετά γρήγορα για να τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Η συμφωνία της Virgin Galactic με την FAA καθορίζει το πώς θα συντονίζονται οι πτήσεις της εταιρείας με την υπόλοιπη εναέρια κυκλοφορία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg