Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΠΑΟ: Εξελίξεις στην ομάδα μπάσκετ


 panathinaikos-epomeni-mera-570
Ο Παναθηναϊκός είναι από το βράδυ της Τετάρτης (4/6), νταμπλούχος Ελλάδος, καθώς κατάφερε να κατακτήσει και το πρωτάθλημα, σε πέμπτο παιχνίδι, στο ΟΑΚΑ, επί του Ολυμπιακού, όμως ποια τα δεδομένα της επόμενης μέρας του συλλόγου...




O πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, εξήγγειλε, πως θα προσπαθήσει να λύσει τα όποια κενά υπάρχουν στο ρόστερ και τις όποιες αδυναμίες έχει το Τριφύλλι, ενώ έβαλε στην κουβέντα και το Final 4, με τον κ. Γιαννακόπουλο να αφήνει, να εννοηθεί πως ο Παναθηναϊκός στη μεταγραφική περίοδο θα κινηθεί και προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι σίγουροι

Ας πιάσουμε όμως το...κουβάρι του ρόστερ. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει αποφασίσει πως θα τελειώσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Ο αρχηγός του Τριφυλλιού, όπως αποκάλυψε και ο ίδιος θα είναι στην ομάδα, η οποία τον ανέδειξε. Από εκεί και πέρα, στον Παναθηναϊκό θα βρίσκονται οι: Γκιστ, Λάσμε, Γιάνκοβιτς, Μαυροκεφαλίδης, Παπάς, Φώτσης, οι οποίοι έχουν συμβόλαιο.

Αυτοί φεύγουν

 «Φευγάτοι» από τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να θεωρούνται οι: Ούκιτς, Κάρι, Ράιτ. Ο Κροάτης ταλαιπωρήθηκε από την αρχή της σεζόν με τραυματισμούς στο πόδι του. Δεν συνέβαλλε στα μέγιστα και συνεπώς, δεν θα διατηρήσει τη θέση του στον Παναθηναϊκό. Ο Κάρι, έχει μεγαλώσει. Βέβαια, μεγάλος ήρθε, αλλά δεν εφαρμόζει τον λόγο για τον οποίο ο Παναθηναϊκός τον ενέταξε στο δυναμικό του. Το σουτ, για το οποίο φημίζεται ο Ραμέλ Κάρι, έλειψε πολύ από τον Παναθηναϊκό, ενώ εκτός είναι και ο Ζακ Ράιτ.

Τα δεδομένα για Μπράμος και Ματσιούλις

 Είναι γεγονός, πως οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, περίμεναν πολλά περισσότερα στους τελικούς της Α1 από τον Μάικ Μπράμος. Ο διεθνής γκαρντ, δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Όλοι όσοι ασχολούνται, ή έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο με τον αθλητισμό μπορούν να το καταλάβουν. Ο Παναθηναϊκός, είναι ένας σύλλογος που κάθε χρόνο θέλει να πρωταγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο και να κερδίζει το πρωτάθλημα. Το συμβόλαιο του Μπράμος περιέχει μια οψιόν ανανέωσης ως το 2015 και όπως είχαν γράψει Ιταλικά μέσα, ο διεθνής σκοπεύει να το εξαγοράσει και να το επαναδιαπραγματευτεί με νέους όρους.
Όσον αφορά τον Γιόνας Ματσιούλις και στα πέντε παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, ο ρόλος του ήταν καταλυτικός. Έκανε καλά ματς, έδωσε σκορ στον Παναθηναϊκό, όμως ο Λιθουανός δεν έχει υπογράψει κλειστό συμβόλαιο. Από εκεί και πέρα ο «Μάτσι» θα κάτσει στο τραπέζι με τη διοίκηση, για να διαπιστωθεί αν θα επεκταθεί η συνεργασία τους, ως το 2015, ή ο Λιθουανός θα αποχωρήσει από το Τριφύλλι.
 Θέλει Έλληνες στο ρόστερ

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού, θέλει πολύ το ελληνικό στοιχείο και στις μεταγραφές κατά κύριο λόγο εκεί θα στοχεύσει. Πρώτος στόχος είναι ο play maker των Memphis Grizzlies, Νικ Καλάθης. Ο Νικ έχει αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό, μάλιστα είχε κατακτήσει και την Ευρωλίγκα το 2011 στη Βαρκελώνη με αντίπαλο τη Μακάμπι. Η ομάδα του Μέμφις έχει το δικαίωμα να του ανανεώσει το συμβόλαιο, όμως ο Παναθηναϊκος θα προσπαθήσει να τον προσεγγίσει και να τον κάνει να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό.
Επόμενος Έλληνας, που θέλει ο Παναθηναϊκός είναι ο Ίαν Βουγιούκας. Το συμβόλαιο του σέντερ εκπνέει στην Ούνιξ, με τους Ρώσους να μη δείχνουν διάθεση να το ανανεώσουν. Ο Βουγιούκας που έχει αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό, θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα και αυτό είναι καλός οιωνός για τους «πράσινους».
Αλβέρτης ή...κάποιος άλλος;

 Ο Παναθηναϊκός μετά την απομάκρυνση του Αργύρη Πεδουλάκη, έδωσε το χρίσμα στον, πάλαι ποτέ, αρχηγό του Τριφυλλιού, Φραγκίσκο Αλβέρτη, να αναλάβει τα ηνία του πάγκου του Παναθηναϊκού από τη θέση του head coach. Επί της ουσίας ο στόχος ήταν ο Παναθηναϊκός να πάρει το πρωτάθλημα. Όπερ και εγένετο, με τον «Φράγκι» να κερδίζει πόντους. Το αν, όμως, ο Παναθηναϊκός συνεχίσει με τον Αλβλερτη στον πάγκο, είναι ένα ζήτημα που ακόμα πλανάται.
Θα πρέπει, πρώτα απ'όλα να διευκρινιστεί ως ζήτημα, αν ο ίδιος ο Αλβέρτης θέλει να κάνει καριέρα προπονητή και κατά δεύτερον αν η διοίκηση του Παναθηναϊκού, εμπιστευτεί στην εμβληματική φυσιογνωμία του Παναθηναϊκού, το μπάτζετ, ούτως ώστε να φτιάξει την ομάδα από την αρχή. Μέσα σε όλα αυτά είναι και το όνομα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος έχει μείνει άνεργος από πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Αξίζει να σημειωθεί, πως οι οπαδοί του τριφυλλιού, δεν είναι και τόσο...ενθουσιασμένοι, από την επιλογή Ιβάνοβιτς, αν σε περίπτωση που τα δημοσιεύματα πάρουν σάρκα και οστά και έρθει ο Σέρβος στον Παναθηναϊκό.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg