Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Νέο κρούσμα εκβιασμού ανήλικης μέσω Διαδικτύου στην Ελλάδα


Νέο κρούσμα εκβιασμού ανήλικης μέσω Διαδικτύου στην Ελλάδα
Μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης ένας 32χρονος και ένας 28χρονος είχαν εντοπίσει μια ανήλικη την οποία απειλούσαν προκειμένου να αποσπάσουν φωτογραφίες τους με άσεμνο περιεχόμενο.


Σε βάρος των δυο εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και παράνομη βία.

Η υπόθεση ξεκίνησε στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για τη δράση χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι σε συνομιλίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ανήλικα τους αποσπούσαν με τη χρήση ψυχολογικής βίας φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο.

Από τη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν οι δύο εμπλεκομένοι.

Σε διαδικτυακές συνομιλίες με ανήλικη μέσω συγκεκριμένων προφίλ, όπως προέκυψε χρησιμοποιώντας φράσεις με άσεμνο περιεχόμενο την εξανάγκαζαν να προβεί σε πράξεις, προσβλητικές για τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Επιπλέον για να μην διακόψει την επικοινωνία μαζί τους, την απειλούσαν ότι θα δημοσίευαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες της, που προηγουμένως την είχαν εξαναγκάσει να τους αποστείλει.

Ενημερώθηκαν σχετικά οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες εξέδωσαν βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία τους .

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, παρουσία δικαστικών λειτουργών, σε Θεσσαλονίκη και Κόρινθο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος, φορητός υπολογιστής και δύο κινητά τηλέφωνα.

Από την επιτόπια έρευνα προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί είναι οι διαχειριστές των επίμαχων προφίλ ενώ βρέθηκαν και ηλεκτρονικά αρχεία με τις συνομιλίες τους με την ανήλικη. Παράλληλα διαπιστώθηκε η επικοινωνία τους και με άλλες ανήλικες, περιπτώσεις οι οποίες διερευνώνται.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την περαιτέρω εξέτασή τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg