Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Εξουδετερώθηκε βόμβα, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης




Βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε κοντά στους διαδρόμους προσαπογείωσης του διεθνούς αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και εξουδετερώθηκε από άνδρες του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ).


Όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για βόμβα, βάρους περίπου 250 κιλών, η οποία εντοπίστηκε στη διάρκεια των εργασιών επέκτασης του διαδρόμου προσαπογειώσεων στη θάλασσα. Η βόμβα περιείχε εκρηκτική ύλη 79 κιλών ΤΝΤ κι αυτός ήταν ο λόγος που αποφασίστηκε η απενεργοποίησή της με τη μέθοδο της καύσης, κι όχι της ελεγχόμενης έκρηξης, προκειμένου να μην προκληθούν ζημιές στις πίστες του αεροδρομίου.

Η διαδικασία εξουδετέρωσης έγινε τα ξημερώματα, την ώρα που δεν εκτελούνταν πτήσεις, με τους άνδρες του ΤΕΝΞ να διαμορφώνουν ειδικό ανάχωμα προκειμένου να προστατευθεί ο περιβάλλον χώρος από πιθανή έκρηξη. Άσκαστες βόμβες από το παρελθόν είχαν βρεθεί και κατά τον περυσινό Μάρτιο στο αεροδρόμιο, πάλι στη διάρκεια εργασιών. Και τότε χρειάστηκε η επέμβαση του ΤΕΝΞ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg