Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιοι θα υποστήριζαν Καραμανλή για ΠτΔ;;



Το όνομα του Κώστα Καραμανλή έπεσε στην συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας από στελέχη της ΝΔ που ανήκαν σε ένα ευρύτερο κύκλο υποστηρικτών του πρώην Πρωθυπουργού όπως για παράδειγμα τον βουλευτή Κ. Βλάχο και όχι από άμεσους συνεργάτες του όπως ο Ευ. Αντώναρος που γνώριζαν καλά τις προθέσεις και τα σχέδια του.


Η συζήτηση άνοιξε με προφανή στόχο να αναζητηθούν σύμμαχοι για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας από τον χώρο της Κεντροδεξιάς δηλαδή από την δεξαμενή των ανεξαρτήτων που προέρχονται από την ΝΔ αλλά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Το όνομα του Κώστα Καραμανλή ακούστηκε όταν πλέον είχε αρχίσει να φθίνει η συζήτηση για την υποψηφιότητα του Φ. Κουβέλη μετά τις έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ. Βουλευτές του κόμματος όπως ο Γιάννης Πανούσης αρνούνταν να ψηφίσουν τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ για την θέση που κατέχει επί 10 συναπτά έτη ο Κάρολος Παπούλιας.

 Το πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή φαντάζει ακόμα και σήμερα σε παράγοντες και κύκλους της Συγγρού, ως ιδανικό για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας αφού θα συσπείρωνε το σύνολο των βουλευτών της ΝΔ καθώς και τους ΑΝΕΛ.

Παράλληλα ένα σημαντικό τμήμα των ανεξάρτητων βουλευτών που προέρχονται από τη ΝΔ ή τους ΑΝΕΛ δεν θα μπορούσαν να διαφωνήσουν με το όνομα Καραμανλής για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.




















Με στοιχεία από Thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg