Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Εκλογές ακόμα και μέσα στο Νοέμβριο;;


Εκλογές ακόμα και μέσα στο Νοέμβριο!
Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Στο σπίτι του και κάποιες ώρες στο γραφείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου, χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και υπουργούς του, ετοιμάζοντας τις βασικές αμυντικές γραμμές της κυβέρνησής του απέναντι στην τρόικα, που έρχεται αγριεμένη.


Παράλληλα, σε αυτές τις συναντήσεις ο κ. Σαμαράς και το επιτελείο του σχεδίασαν τις άμεσες κινήσεις της ΝΔ ενόψει πρόωρων εκλογών, που είναι πολύ πιθανές, εάν η συνάντηση με την τρόικα καταλήξει σε αδιέξοδο.

«Αν οι τροϊκανοί ζητήσουν πάλι τα ανέφικτα, ο Σαμαράς θα προκηρύξει άμεση προσφυγή στις κάλπες εντός του Νοεμβρίου, με αιτιολογικό τη σύγκρουση και διαφωνία του με την τρόικα στα νέα μέτρα που θέλει να επιβάλει στη χώρα», έλεγε νωρίς σήμερα το πρωί στο newsbomb.gr κυβερνητικό στέλεχος, που μετέχει σε αυτές τις κλειστές συσκέψεις με το Σαμαρά.

Φυσικά, σε μία τέτοια κίνηση (κήρυξη πρόωρων εκλογών λόγω αδιεξόδου με την τρόικα) ο αρχηγός της ΝΔ πιστεύει ότι κερδίζει τις εντυπώσεις κατ' αρχήν γιατί εμφανίζεται να λέει όχι στην τρόικα.

Πρόκειται όμως για μία πολιτική απόφαση μεγάλου ρίσκου, για μία πολιτική κίνηση που μοιάζει με μία ζαριά, καθώς οι μετρήσεις σήμερα φέρνουν το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και με διαφορά από το δεύτερο, που είναι η ΝΔ.

Ήδη, σήμερα, επικρατεί κάτι μεταξύ συναγερμού και πανικού στα ενδότερα της κυβέρνηση, με το δεδομένο ότι από αύριο η τρόικα θα βάλει κάθετα τρία ζητήματα, που τινάζουν κυριολεκτικά την κυβέρνηση στον αέρα, η οποία αυτή την εποχή δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη, να περάσει ούτε ένα μέτρο που θα ζητήσει η τρόικα, καθώς 50-60 βουλευτές της συμπολίτευσης έχουν δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσουν ούτε ένα νέο μέτρο.

Τι θα ζητήσει η τρόικα στη συνάντησή της, αύριο, με τους Έλληνες υπουργούς:

1. Άμεση υλοποίηση μέχρι τέλους του 2014 των 532 μέτρων που έχει υπογράψει η Ελλάδα σε παλαιότερα μνημόνια και δεν έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα (απελευθέρωση επαγγελμάτων, ενοποίηση ταμείων κ.α)
2. Νέα οικονομικά μέτρα για είσπραξη 2,5 δισ. ευρώ μέχρι τέλους του έτους προς κάλυψη αντίστοιχου δημοσιονομικού κενού.
3. Νέο δάνειο στην Ελλάδα, αλλά και νέο μνημόνιο και αντίστοιχα νέα μέτρα για κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, ύψους 15 δισ. ευρώ που εμφανίζει αυτή τη στιγμή η χώρα μας.

Όμως και τα τρία αυτά ζητούμενα από την τρόικα ξεπερνούν τις κόκκινες γραμμές που έχει βάλει η κυβέρνηση και να επιμείνει σε αυτά τα μέτρα η τρόικα είναι βέβαιο ότι οδηγούμαστε σε άμεσες, πρόωρες εκλογές περί τα μέσα Νοεμβρίου.

Για πολιτικούς αναλυτές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, η αυριανή πρώτη συνάντηση τρόικας-ελληνικής κυβέρνησης θεωρείται μεγαλύτερης και πιο κρίσιμης σημασίας από την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, τον προσεχή Μάρτη.

Πηγή:  http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg