Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Αμφισβητεί τις κυβερνητικές εκτιμήσεις για την οικονομία η τρόϊκα - Σε "ελεύθερη" πτώση το Χρηματιστήριο Αθηνών



Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρίσκεται τη Δευτέρα η χρηματιστηριακή αγορά, η οποία υποχωρεί προς τα επίπεδα των 1.050 μονάδων, καταγράφοντας βαριές απώλειες της τάξης του 3%. Εν όψει της νέας αξιολόγησης από την τρόικα, που εμφανίζεται να επιμένει στην επίτευξη των στόχων και να αμφισβητεί τις κυβερνητικές εκτιμήσεις για την οικονομία, ενισχύεται το κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας που δημιουργεί αρνητική ψυχολογία στην αγορά.


 Αρνητικά επιδρά και η αύξηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να διαμορφώνεται τη Δευτέρα, σε υψηλό διμήνου.

Αναλυτές ανέφεραν ότι η πολιτική αβεβαιότητα και οι νέες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν την αξιωματική αντιπολίτευση να διευρύνει περαιτέρω την διαφορά της με τη Νέα Δημοκρατία δημιουργούν αρνητική ψυχολογία στην αγορά.

«Ενώ υπάρχουν ειδήσεις που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν θετικά, όπως τα stress tests και η ελάφρυνση χρέους, το πολιτικό θέμα υπερισχύει όλων», είπε στο Reuters ο Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή.

«Είναι κάτι που θα διατηρηθεί για αρκετό διάστημα. Δεν είναι κάτι άμεσο που θα μπορούσε να το τιμολογήσει η αγορά», πρόσθεσε ο κ. Ζαμάνης.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 15:50, ήταν στις 1.054,52 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,94%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 1.091,19 μονάδες (+0,43%) και κατώτερη τιμή στις 1.053,03 μονάδες (-3,08%).

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 66,57 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 2,84%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 4,48%.

Από τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο σημειώνει μόνο η μετοχή της Τιτάν (+0,15%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν oι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (-6,48%), της ΕΧΑΕ (-5,58%), της ΕΥΔΑΠ (-5,05%), της Alpha Bank (-4,53%), της ΔΕΗ (-4,16%) και της Folli Follie (-4,12%).

Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης των Μέσων Ενημέρωσης (+2,90%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-4,29%), των Βιομηχανικών Προϊόντων (-3,76%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-3,63%) και του Πετρελαίου (-3,59%).

Ανοδικά κινούνται 20 μετοχές, 104 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg