Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

Της... προσκολλἠσεως η ΔΗΜΑΡ, δια στόματος Ρεπούση

Υπέρ ενός ενιαίου ψηφοδελτίου με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο θα συμμετέχουν η Δημοκρατική Αριστερά, οι Οικολόγοι και ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα διαχωρίσει τη θέση του από την συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, τάχθηκε η (γνωστή για τις... "πατριωτικές" δηλώσεις της), βουλευτής Μαρία Ρεπούση.

 Μόλις λίγες ημέρες πριν το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ στο οποίο θα κριθεί το μέλλον του κόμματος, η Μαρία Ρεπούση μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο 105,5» προτείνει κοινή κάθοδο του κόμματος του Φώτη Κουβέλη με τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο «θα ήταν σωτήριο για τον τόπο» και προσθέτοντας ότι «χρειάζεται επειγόντως μια εναλλακτική διακυβέρνηση του τόπου».

Επίσης εμφανίστηκε θετική σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με αφορμή την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα υπογράμμισε επ' αυτού: «Κανονικά θα έπρεπε να εξαντλούνται οι τετραετίες. Τώρα όμως ζούμε μια έκτακτη κατάσταση. Από την στιγμή που το Σύνταγμα δίνει αυτή τη δυνατότητα και μέσα στα συνταγματικά όρια η Βουλή μπορεί με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να αποφασίσει εκλογές, αυτό θα πρέπει να γίνει. Κι αυτό διότι η πολιτική που ακολουθείται είναι αδιέξοδη».

Τέλος η κυρία Ρεπούση επέκρινε την αμφίσημη στάση της ΔΗΜΑΡ σε μια σειρά θεμάτων: «τα ήξεις αφήξεις, τα μπες βγες, τα δεν ξέρουμε με ποιον είμαστε, η διγλωσσία», η συνολική εικόνα που δώσαμε ήταν καταστροφική για τη ΔΗΜΑΡ», είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την άποψη που εξέφρασε η Μαρία Ρεπούση σχετικά με τη συμμετοχή στελεχών της ΔΗΜΑΡ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνούν και άλλοι στην Αγίου Κωνσταντίνου, χωρίς ωστόσο να το έχουν εκφράσει δημόσια. Το ερώτημα που τίθεται σε τέτοιες συζητήσεις είναι το αν η ΔΗΜΑΡ θα αυτοδιαλυθεί σε μια τέτοια περίπτωση, καθώς ο εκλογικός νόμος δεν προβλέπει να δίνεται το μπόνους των 50 εδρών σε συνασπισμό κομμάτων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg