Ως ευχάριστες εκπλήξεις χαρακτήρισε ορισμένες οικονομικές αλλαγές στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Καμμένος και ειδικότερα με όσα άκουσε από τον Αλέξη Τσίπραστην ΔΕΘ.


Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε τα εξής:  

Κατ' αρχάς υπάρχουν πολλές οικονομικές αλλαγές στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που για εμάς είναι ευχάριστες εκπλήξεις

Για παράδειγμα, η Τράπεζα Ανάπτυξης και συγκεκριμένα το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ήταν μια πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων εδώ και δύο χρόνια. Ελπίζω ότι και στα θέματα της φορολογίας, τα οποία δεν αναφέρθηκαν εκτενώς, αρχίζει πλέον να γίνεται απόλυτα κατανοητό ότι χωρίς μια βίαιη πτώση της φορολογίας δεν θα μπορέσει να υπάρξει ανάπτυξη. Πιστεύω ότι στην οικονομία μπορεί να υπάρξουν συγκλίσεις στα προγράμματά μας, αρκεί να υπάρξει μια εθνική προοπτική.  

Η σύγκρουση με τους δανειστές είναι δεδομένη, με την έννοια ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει αυτά που συμφέρουν τον λαό και την οικονομία της. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης".

Στην ερώτηση τέλος εάν θα στηρίξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε πως "έχουμε ξεκαθαρίσει ότι προϋπόθεση για να στηρίξουμε μια οποιαδήποτε κυβέρνηση που θα έρθει, και θέλουμε να υπάρχει κυβέρνηση, θα κάνουμε τα πάντα γι' αυτό, δεν θ' αφήσουμε να υπάρχει ακυβερνησία, είναι κατ' αρχήν να διασφαλίσουμε ως εγγυητές τα θέματα που για εμάς είναι κόκκινες γραμμές