Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Look who s talking!! Ομιλία Σημίτη, με αιχμές κατά Καραμανλή



Ο εμπλεκόμενος στις θλιβερές σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας για τα Ίμια και υπόθεση Οτσαλάν, αφήνει αιχμές για τη διακυβέρνηση της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή, μιλώντας στο συνέδριο «Athens Forum 2014: Democracy under pressure».


Χαρακτηριστικά, ο κ. Σημίτης σημείωσε ότι, παράδειγμα της διασύνδεσης πολιτικής και οικονομικών κρίσεων στην Ελλάδα «υπήρξε η τεράστια σπατάλη πόρων κατά το διάστημα 2004-2009 για πελατειακές κομματικές εξυπηρετήσεις και κομματικούς διορισμούς».

«Ήταν μια από τις αιτίες του εκτροχιασμού. Κύρια αιτία της κρίσης στην ευρωζώνη υπήρξε επίσης η πολιτική απροθυμία ουσιαστικού ελέγχου των τραπεζών από τα κράτη-μέλη και την ΕΚΤ» σημείωσε.


 Για Ίμια, Οτσαλάν και Siemens, ούτε κουβέντα φυσικά...

Όσοι έχουν ασχοληθεί σοβαρά όμως (και) με την υπόθεση Siemens φτάνουν στις ευθύνες Σημίτη...

Στην υπόθεση Siemens εξυπηρετούνται ακόμα μια φορά τα γερμανικά συμφέροντα από ένα καθεστώς του οποίου ο «αρχιερέας» έχει στενές προσωπικές, πολιτικές και οικονομικές σχέσεις. Με αδερφό αρχηγό στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Συντάγματος της Γερμανίας και πατέρα «καπάτσο» της Κατοχής αφήνει τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες να λύνουν και να δένουν στην Ελλάδα μέσω της Siemens.

 Ο άνθρωπος των μηχανισμών Σημίτη, ο Τσουκάτος, αναλαμβάνει τα σχετικά. Μηχανισμοί Τσουκάτου και Siemens είναι πλέον ένας μηχανισμός. Η γερμανική εταιρία αναλαμβάνει τις παρακολουθήσεις πολιτικών και άλλων προσώπων για λογαριασμό της BND.

 Ο «λογιστάκος» εμφανίζεται να ευνοεί την είσοδο τις εταιρίας στην Ολυμπιάδα και συγκεκριμένα στην ολυμπιακή ασφάλεια παραβιάζοντας τη κείμενη νομοθεσία μέσω περιορισμένου καταλόγου τριών μόνο εταιρών. Ενώ, ως προεδρεύοντας της Διυπουργικής Επιτροπής παίρνει την απόφαση να περιληφθεί το υποσύστημα ΤΕΤΡΑ, κάτι που αύξησε το κόστος του έργου και έβαλε τη Siemens στο διαγωνισμό.

Στις προγραμματικές συμβάσεις του ΟΤΕ, ο τότε υπουργός Χ. Καστανίδης, επιμένει στη σύσταση ανεξάρτητης αρχής ελέγχου προμηθειών. Ο Καστανίδης αντικαταστάθηκε άμεσα από τον Τσουκάτο, τον άνθρωπο των μηχανισμών Σημίτη, τον άνθρωπο που παραδέχτηκε πως μετέφερε τις βαλίτσες με το μαύρο χρήμα της Siemens στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Δεν γνώριζε ο Σημίτης πως επί των ημερών του η BND μετέφερε μέσω της Siemens μαύρο χρήμα στο ΠΑΣΟΚ; Δεν τον ενημέρωσε ο αδερφός του, αρχηγός της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Συντάγματος της Γερμανίας, αδερφής υπηρεσίας με τη BND;

Ο Μαντέλης, το πρωτοπαλλίκαρο του Σημίτη και άνθρωπος των μηχανισμών Τσουκάτου, καταδικάστηκε σε 3 έτη φυλάκισης με 3ετή αναστολή, η Siemens επανήλθε στην οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας και ο Σημίτης δεν κλήθηκε από το δικαστήριο ούτε ως μάρτυρας.

Το αμαρτωλό ΚΥΣΕΑ

Το να μην καλούνται όμως οι πρώην πρωθυπουργοί στα δικαστήρια, ούτε ως μάρτυρες, είναι καθεστώς στην ελληνική πραγματικότητα. Έτσι ο Σημίτης δεν κλήθηκε ποτέ ούτε καν να καταθέσει στις δίκες για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων που υπέγραψε το ΚΥΣΕΑ
Και ενώ η δίκη βρίσκεται εν εξελίξει όλοι οι παροικούντες της Ιερουσαλήμ αναρωτιούνται

«Μόνο ο Τσοχατζόπουλος έφαγε;»! Τα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΣΕΑ γιατί υπέγραφαν, με πρώτο τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος είχε κρατήσει για τον εαυτό του το ρόλο του προέδρου. Και είναι αλήθεια! Όλες οι συμβάσεις ανεξαρτήτως υπουργού φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή «Κωνσταντίνος Σημίτης». ¨

Κάποιοι κάνουν λόγο για μια υπόγεια συμφωνία Σημίτη-Τζοχατζόπουλου, με τον πρώτο να παίρνει την ηγεσία του κόμματος και τον δεύτερο το υπουργείο με το «μέλι». Ενώ όσοι γνώριζαν προσωπικά τον Άκη διαπίστωσαν ότι μετά την ήττα στις εσωκομματικές άλλαξε πολύ ο χαρακτήρας του. Γιατί ο Σημίτης βάζει τον εσωκομματικό του αντίπαλο στη «χρυσή» υπουργική καρέκλα της Εθνικής Άμυνας;

Μπορεί απλά για να εξαγοράσει την εσωκομματική αντιπολίτευση. Πως μεταφράζεται όμως ότι οι συμβάσεις του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης που φέρουν την υπογραφή και του Σημίτη, εξυπηρετούν κυρίως εταιρίες που έχουν έδρα την άλλη πατρίδα του «Μπαβαρουάζ», τη πατρίδα της Siemens.


Η άλλη πλευρά ισχυρίζεται ότι ο Τσοχατζόπουλος καθαιρέθηκε για να ανέβει ο Γιάννος Παπαντωνίου, γιατί ακριβώς η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είχε «διαισθανθεί» κάποιες ατασθαλίες. Έχουν προηγηθεί συνεχείς πιέσεις των αμερικανικών υπηρεσιών σε φιλικά τους πρόσωπα στη κυβέρνηση Σημίτη. Η αμερικάνικη πλευρά διαμαρτύρεται για πριμοδότηση των γερμανικών εταιριών σε βάρος εταιριών που πρόσκεινται στα αμερικάνικα συμφέροντα. Όμως και η νέα ηγεσία του υπουργείου συνεχίζει το δρόμο του Άκη. Συνεχίζει δηλαδή να εξυπηρετεί τα γερμανικά συμφέροντα.

Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα η αγορά των 12 ελικοπτέρων Apachie. Τα επίμαχα πολεμικά ελικόπτερα την εταιρίας Boeing, αγοράζονται με ειδικό swap της κυβέρνησης με την Deutsche Bank, με αποτέλεσμα το κόστος της προμήθειας να ανέλθει από 593.000.000 στα 663.000.000. Αντίστοιχα αγοράστηκαν άρματα μάχης τύπου Leopard, 7 φορές ακριβότερα από όσο τα αγόρασε η Τουρκία, όπως και τα γνωστά ελαττωματικά γερμανικά υποβρύχια με 750 δις (υπερπενταπλάσια δηλαδή από την κανονική τιμή τους).

Αλήθεια, ούτε για αυτό δεν ενημέρωσε τον Σημίτη ο πράκτορας της BND αδερφός του; Συγκάλυψη για μικροκομματικούς σκοπούς, συμμετοχή στη μάσα ή εξυπηρέτηση σε εντεταλμένη υπηρεσία ξένων συμφερόντων σε βάρος των ελληνικών; Ίσως και τα τρία, ίσως πάλι κανένα.

Μίζες για την αγορά εξοπλιστικών περνούσαν το κατώφλι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να επιλέγονται οπλικά συστήματα των εταιριών που έριχναν το «λάδι». Οι πλέον ευνοημένες ήταν οι γερμανικές εταιρίες, οι φίλοι του Σημίτη. Ακολουθούσαν οι αμερικανικές, οι γαλλικές και οι άλλες. Οι υπουργοί και οι πέριξ τους πασαλείφθηκαν με το «μέλι», μα ο πρωθυπουργός ούτε που λερώθηκε!

Το χειρότερο είναι όμως ο κίνδυνος στον οποίο εκτέθηκε η εθνική άμυνα της χώρας, η οποία οχυρώθηκε από ελαττωματικούς πολλές φορές εξοπλισμούς που οι εταιρίες τους ήθελαν να ξεφορτωθούν στους πλέον πρόθυμους να τα τσεπώσουν.

Μέχρι σήμερα ο Τσοχατζόπουλος ζητάει να κληθεί το ΚΥΣΕΑ και φυσικά ο ίδιος ο Σημίτης από τη δικαιοσύνη. Ακόμα οι δικαστές δεν τους έχουν αγγίξει, ούτε να καταθέσουν ως μάρτυρες. Πόσο μάλλον να απολογηθούν γιατί το ΚΥΣΕΑ υπέγραφε τις αμαρτωλές συμβάσεις!

Η Τράπεζα της Ελλάδος εκποιεί τον χρυσό της

Τον Αύγουστο του 2003 το καθεστώς Σημίτη εκποιεί 20 τόνους χρυσού της Τραπέζης της Ελλάδος. Είχε προηγηθεί η επέμβαση στο Ιράκ και η πτώση των τιμών του Χρηματιστηρίου στις 1400 μονάδες.

Η κυβέρνηση και ο διοικητής της κεντρικής συστημικής τράπεζας Ν. Γκαργκανάς αποφασίζουν ότι τα χρυσά νομίσματα και πλακίδια είναι ασύμφορα οπότε τα μετέτρεψε σε ράβδους διεθνών προδιαγραφών. Το ¼ (20 τόνοι χρυσό) πωλείται για να μετατραπεί σε ασφαλείς τοποθετήσεις με αποδόσεις 2-4%., όπως είναι τα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα έναντι της σχεδόn μηδενικής απόδοσης των τοποθετήσεων σε χρυσό.

Κάτι τέτοιο είχε να γίνει από την κατοχή με το εσωτερικό αναγκαστικό δάνειο της Τραπέζης της Ελλάδος στον γερμανικό στρατό. Είχε ανθρώπους να του διδάξουν τα γερμανικά κόλπα ο Σημίτης.

Στη συνέχεια το Νομικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα πως δεν υφίσταται θέμα, ενώ έκρινε την επένδυση ως αποδοτικότερη, θεωρώντας πως πρόκειται για συνήθη τακτική διαχείρισης η οποία δεν συνιστά «νέο σημαντικό γεγονός»!

Ο Σημίτης χαρίζει τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ένα ακόμα έγκλημα του Σημίτη κατά του ελληνικού λαού και της ιστορικής μνήμης των Ελλήνων, προς εξυπηρέτηση των Γερμανών φίλων του έχει να κάνει με το βρώμικο ρόλο που έπαιξε αυτό και η αυλή του στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Οι κάτοικοι του μαρτυρικού Διστόμου προσφεύγουν στη δικαιοσύνη ώστε να αποζημιωθούν για το ολοκαύτωμα στο χωριό τους. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο Λειβαδιάς τους δικαιώνει και αποφασίζει την κατάσχεση των ακινήτων του Ινστιτούτου Γκαίτε και της Γερμανικής Αρχαιολογικής Σχολής υπέρ της αποζημίωσης των συγγενών των θυμάτων.
Ο «Μπαβαρουάζ» διατάσσει να γίνει χρήση μιας αναχρονιστικής διάταξης του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που μπορεί να αποτρέψει την εκτέλεση δικαστικής απόφασης «όταν διακυβεύονται οι φιλικές σχέσεις με μία χώρα και το επιβάλει το εθνικό συμφέρον…»! Τότε υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο επίσης γερμανοσπουδαγμένος Μιχ. Σταθόπουλος, γεγονός που διευκολύνει την τέλεση του εθνικού εγκλήματος.

Η ραδιουργίες όμως συνεχίστηκαν. Όταν ο Άρειος Πάγος δικαίωσε την απόφαση του Πρωτοδικείου Λειβαδιάς και απέρριψε την ένσταση της Γερμανίας για ετεροδικία με μόνο μειοψηφούντα τον ίδιο τον πρόεδρο της ολομέλειας Στεφ. Ματθία, ο Σημίτης παρέτεινε την θητεία του προέδρου ώστε αυτός να συστήσει Ειδικό Δικαστήριο το οποίο θα ανέτρεπε την προηγούμενη απόφαση.

Τελικά το Ειδικό Δικαστήριο αναγνώρισε την ένσταση ετεροδικίας της Γερμανίας, ότι δεν μπορεί να δικαστεί δηλαδή μια χώρα στα δικαστήρια μιας άλλης χώρας ακόμα και αν η πρώτη έχει διαπράξει αδίκημα στο έδαφος της δεύτερης. Η νίκη λοιπόν των κατοίκων του Διστόμου ακυρώθηκε, όπως και η απόφαση του Αρείου Πάγου, από έναν «γερμανοσπουδαγμένο» υπουργό Δικαιοσύνης και έναν εγκάθετο πρόεδρο με παρατεταμένη θητεία ειδικού σκοπού. Και οι δύο καθοδηγούμενοι από τον αδερφό του ενός Γερμανού πράκτορα και γιό ενός από του μεγαλύτερους δωσιλόγους της κατοχής, από τον ίδιο δηλαδή των πρωθυπουργό. Και γιατί να μη πούμε από το ίδιο το γερμανικό παράλληλο κράτος.

Η αποτυχία του «εκσυγχρονισμού»

«Η Ελλάδα με τα γερά ποδάρια» πήγε περίπατο μαζί με τα φλυναφίματα περί «εκσυχρονισμόυ». Μαζί πήγαν περίπατο και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, η οικονομική ανεξαρτησία μας, τα χρήματα των Ελλήνων στο χρηματιστήριο, τα χρήματα για τα εξοπλιστικά και την Ολυμπιάδα και οι γερμανικές αποζημιώσεις.

Αυτός ήταν ο «εκσυγχρονισμός» του Σημίτη! Ο πιο βάρβαρος νεοφιλελευθερισμός, ο πιο έκδηλος καιροσκοπισμός, μια ατελείωτη μπίζνα, μια ασταμάτητη προδοσία. Τελικά αναρωτιώμαστε αν ο εμπνευστής του ήταν Έλληνας ή Γερμανός και αν τελικά απέτυχε ή απλώς πέτυχε αυτό που ήθελε.

Να προετοιμάσει την μετά από χρόνια αποικιοποίηση της χώρας από τους Γερμανούς «φίλους» του Σημίτη.

Όπως δε προαναγγέλλει το Spiegel, διαφαίνεται επάνοδος του Σημίτη στη πολιτική μέσω της ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς... Κατανοούμε λοιπόν, πως ο Σημίτης δεν τελείωσε για τους Γερμανούς. Ούτε και οι Γερμανοί τελείωσαν για τον «Μπαβαρουάζ»!




Με στοιχεία από τον  Παναγιώτη Παπαδομανωλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg