Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

«Κάνουν πλάκα» στον κόσμο που χρωστάει με τις ρυθμίσεις για 100 δόσεις

Τον δρόμο της συζήτησης και ψήφισης στη Βουλή έχουν πάρει πλέον οι ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις σε όσους χρωστούν στο δημόσιο. Ωστόσο οι παγίδες -ειδικά για όσους είχαν μεγαλύτερη ανάγκη τη ρύθμιση επειδή πλήττονται από την κρίση- παραμένουν...


... αν δεν υπάρξουν βελτιώσεις στην τροπολογία που ετοίμασαν ο κύριος Χαρδούβελης με τον κύριο Βρούτση και το επιτελείο τους.

Στο υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν ότι πρόκειται μια ρύθμιση ανοικτή σε όλους και ειδικά για εκείνους που την έχουν απόλυτη ανάγκη, παραβλέποντας όμως πως πέρα από νομοτεχνικές διατυπώσεις και φορολογικές διατάξεις, η σκληρή πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από ό,τι την αντιλαμβάνονται οι επιτελείς της κυβέρνησης από τα γραφεία τους: απαιτούν δηλαδή από όσους θέλουν να μπουν στη ρύθμιση, να εκπληρώνουν ξαφνικά από σήμερα και για τα επόμενα 8 χρόνια στο ακέραιο όλες τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους (φόροι, εισφορές) ενώ οι φορολογούμενοι που την περίμεναν πώς και πώς είναι αυτοί ακριβώς που δεν μπορούν να ανταποκριθούν γενικά σε όλες τις υποχρεώσεις τους -παλαιές και νέες!

Μετά από 6 χρόνια ύφεσης, ακόμα και οι 100 δόσεις ξεπεράστηκαν και δεν αρκούν πια ώστε τα εκατομμύρια των ανέργων και πτωχών να φέρουν εις πέρας καμία από τις «τρέχουσες υποχρεώσεις»  τους (ούτε καν για το ενοίκιο ή το ρεύμα τους) σε μια σειρά –ειδικά μάλιστα αν αυτό απαιτείται εκ προοιμίου πριν καν δουν ελάφρυνση από τη μείωση στα παλαιά τους χρέη!

Το πλέον εξοργιστικό όμως είναι ότι δεν αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση ότι στον κόσμο φαίνεται πως κάποιοι παίζουν με τις αγωνίες τους, ειδικά όσο πλησιάζει η 30η Οκτωβρίου που, όπως κάθε τέλος του μηνός, είναι ημέρα πληρωμής «τρεχουσών» υποχρεώσεων για τους πολίτες.

 Ακόμα και αφού ψηφιστεί η νέα ρύθμιση,  θα πρέπει οι πολίτες να περιμένουν άλλο μισό μήνα να κατατεθούν οι αντίστοιχες εγκύκλιοι που να επεξηγούν τον νόμο και για να στηθεί η κατάλληλη εφαρμογή και, στη συνέχεια, να χρειαστούν άλλες δύο-τρεις βδομάδες για τις τελικές διευθετήσεις μέχρι να κάνει αιτήσεις η μισή Ελλάδα που χρωστά στην εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία –αν και εφόσον πρώτα βέβαια έχουν εκπληρώσει όλοι και τις «τρέχουσες» υποχρεώσεις τους!

Πρακτικά, αν δεν αλλάξει σε κάτι έως και την ψήφισή της, η νέα ρύθμιση απευθύνεται κυρίως σε όσους «αντέχουν» ακόμα να πληρώνουν φόρους και εισφορές –προκειμένου να συνεχίσουν να το κάνουν και να μην τα παρατήσουν...















Πηγή




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg