Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Μεγάλη απάτη σε βάρος αεροπορικών εταιρειών


Συλλήψεις της EUROPOL στην Ελλάδα-Μεγάλη απάτη σε βάρος αεροπορικών εταιρειών
Τρία άτομα συνελήφθησαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο παγκόσμιας αστυνομικής επιχείρησης για την αντιμετώπιση των απατών, μέσω διαδικτύου σε βάρος αεροπορικών εταιριών...

 Η αστυνομική επιχείρηση υλοποιήθηκε με τον συντονισμό της EUROPOL.

Όσον αφορά στην Ελληνική Αστυνομία, διαβιβάσθηκαν συνολικά έξι ειδοποιήσεις, για οκτώ επιβάτες, με πληροφορίες αναφορικά με ύποπτες για απάτη κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, μέσω διαδικτύου (fraud notification), ενώ και οι έξι περιπτώσεις αφορούσαν αναχώρηση επιβατών, μέσω του «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Συνολικά συνελήφθησαν τρία άτομα, τέσσερις επιβάτες είτε δεν εμφανίστηκαν, είτε δεν πραγματοποιήθηκε η πτήση τους, ενώ μία επιβάτης ταξίδεψε κανονικά, καθώς δεν επιβεβαιώθηκε η απάτη και κατά τον έλεγχο δεν προέκυψε άλλο αδίκημα σε βάρος της.

Όσον αφορά στην περίπτωση των τριών συλληφθέντων, πρόκειται για έναν διακινητή, υπήκοο Γαλλίας και δύο διακινούμενους, υπηκόους Καμερούν (άνδρα και γυναίκα), οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν στο Παρίσι με πλαστά έγγραφα.

Ο υπήκοος Γαλλίας κατηγορείται για παραβάσεις του Νόμου σχετικά με τον κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, ενώ οι δύο υπήκοοι Καμερούν για παραβάσεις του Νόμου περί αλλοδαπών. 

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έγγραφα (πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, διαβατήρια, αιτήσεις, σημειώματα κ.α.). Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ διερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους στην τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων.

Στην κοινή επιχείρηση συμμετείχαν Αστυνομικές Αρχές από 45 χώρες του κόσμου ενώ αναφέρθηκαν 281 ύποπτες συναλλαγές και συνελήφθησαν 118 άτομα.





enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg