Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΝ "παίζονται"!! Ελληνικά F 16 θέλει η Τουρκία, στην ίδια μονάδα που έριξε τον Ηλιάκη!

Image

Tα ελληνικά F-16 - ''Τίγρεις'' θέλει πολύ στην Τουρκία η Άγκυρα για συμμετοχή σε διεθνή άσκηση που προγραμματίζεται για την Άνοιξη του 2015! Έτσι χωρίς να έχει πάρει ακόμα απάντηση απ΄την Πολεμική Αεροπορία αν θα στείλει ή όχι αεροσκάφη,  έσπευσε ήδη να...


... δημοσιοποιήσει με σχετική διαρροή στον τύπο ότι η Ελλάδα  θα συμμετάσχει στην άσκηση με την 335 Μοίρα ''Τίγρης'' του Αράξου στην ετήσια '' NATO Tiger Meet'' (ΝΤΜ), δηλαδή την  Νατοϊκή συνάντηση- άσκηση των Μοιρών των Συμμαχικών Αεροποριών που έχουν σήμα την ''τίγρη'', και η οποία φέτος θα γίνει στο Ικόνιο. Έδωσε μάλιστα και προεκτάσεις σε αυτή την στον αέρα ακόμη συμμετοχή...

«Από τις αερομαχίες στη συνεργασία» τιτλοφορεί το σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα  Cumhuriyet όπου  γράφει ότι μετά τις αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο, τα ελληνικά και τουρκικά σμήνη θα συναντηθούν τώρα σε άσκηση που θα πραγματοποιηθεί στο Ικόνιο, μεταξύ 4 και 15 Μαΐου ( σ.σ.η ημερομηνία έχει ελαφρών μετακινηθεί).

Η άσκηση αυτή θα είναι κάτι το ‘'σημαντικό πρώτο’' μεταξύ των δύο χωρών, επιμένει το δημοσίευμα που πληροφορεί ακόμα ότι η τουρκική μονάδα θα είναι η 192 Mοίρα που εδρεύει στο Μπελικεσίρ. Μια μονάδα- σημειώνουμε εμείς -  με έντονη προϊστορία με την ελληνική Αεροπορία! Από αυτή προερχόταν το F-16 που έπεσε σε αερομαχία με ελληνικό Μιραζ το 1996 ανοιχτά της Χίου όπως και το F-16  που χτύπησε με το φτερό σε έναν εγκληματικά αδέξιο χειρισμό το F-16 του Ηλιάκη νοτίως της Καρπάθου το 2006.

Εξετάζονται (και κακώς), τα ενδεχόμενα συμμετοχής ή όχι 

Το πνεύμα του δημοσιεύματος εμπεριέχει αυτό το ''παρελθόν'' (χωρίς να το αναφέρει) αφού μιλά για Έλληνες αντιπάλους της 192 Μοίρας, ότι μέχρι τώρα τα αεροσκάφη των δυο πλευρών έρχονταν ''πρόσωπο με πρόσωπο'' σε αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο κλπ.Μιλούν όμως και για ''συνεργασία'' και για κάτι το ‘'σημαντικό πρώτο’' μεταξύ των δύο χωρών...

Πηγή της Πολεμικής Αεροπορίας, που ρωτήθηκε σχετικά, μας είπε ότι από ελληνικής πλευράς ''δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμα απόφαση για συμμετοχή ή όχι και το όλο θέμα τυγχάνει επιτελικής αξιολόγησης''.

Από την πλευρά μας  να σημειώσουμε ότι θεωρητικά τα ενδεχόμενα είναι τρία, η συμμετοχή με αεροσκάφη, η συμμετοχή με μικρό αριθμό παρατηρητών εδάφους και η μη συμμετοχή γενικά.Πιο δύσκολα δείχνουν σε μας το πρώτο και το τρίτο και πιθανότερο το δεύτερο, με αποστολή δηλαδή 1,2 ή 3 παρατηρητών.





πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg