Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ετοιμάζονται να ζητήσουν Εθνική Συνεννόηση

«Οργιάζουν» οι ζυμώσεις για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

«Οργιάζουν» οι ζυμώσεις στους διαδρόμους του κοινοβουλίου από βουλευτές που φαίνεται να επιθυμούν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, κόντρα στις εως τώρα αποφάσεις των κομμάτων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα βουλευτών της ΚΟ των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, αλλά και της ΔΗΜΑΡ, ετοιμάζουν σχετική επιστολή προκειμένου να την καταθέσουν στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη την ερχόμενη εβδομάδα αμέσως μετά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού.

Το περιεχόμενο της επιστολής θα είναι ανάλογο με αυτό της πρότασης που κατέθεσαν χθες έξι μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Τσούκαλης.

Συγκεκριμένα, οι συντάκτες θα ζητούν Εθνική Συνεννόηση με στόχο την έναρξη της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης από την παρούσα Bουλή και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή ως ισχυρή συμβολική έκφραση μιας συναινετικής διαδικασίας.

 Ωστόσο θα σημειώνουν ότι απαιτείται σαφές χρονοδιάγραμμα της πορείας προς τις εθνικές εκλογές οι οποίες θα πρέπει να γίνουν μετά την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης.

Επίσης ο κ. Μεϊμαράκης κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έθεσε ως αδιαπραγμάτευτους όρους για την επίτευξη της πολιτικής σταθερότητας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και την ολοκλήρωση της συζήτησης για τις αλλαγές στον Καταστατικό Χάρτη της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο θα υπογράφουν οι: Νίκη Φούντα, Θωμάς Ψύρρας, και Νίκος Τσούκαλης από την ΔΗΜΑΡ, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου, Γρηγόρης Ψαριανός και Χρήστος Αηδόνης. Την αποδοχή του περιεχομένου θα εκφράσουν πιθανότατα και οι: Μαρία Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ), Πάρις Μουτσινάς, Γιώργος Κασαπίδης, Μίμης Ανδρουλάκης, κ.α.














πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg