Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Ο Γιάννης Κουράκος ζήτησε τώρα τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικού σκοπού

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/550_334_193364.jpg.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής ζήτησε τώρα τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικού σκοπού προκειμένου να διαπραγματευτεί το χρέος και τα εθνικά θέματα και θα ολοκληρώσει την Συνταγματική αναθεώρηση
.
Απευθυνόμενος δε προς την αξιωματική αντιπολίτευση σημέιωσε: «η Συνταγματική αναθεώρηση αν δεν ξεκινήσει τώρα θα πάει άλλα δύο χρόνια πίσω εκτός αν θέλετε να παραμείνει το κατάπτυστο άρθρο για παραγραφή ευθυνών των υπουργών. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει το δικαίωμα να αναβάλλει την άμεση δρομολόγηση σε αυτά τα αιτήματα των συμπολιτών μας. Αν δεν προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση είναι σαν να λέμε στον κόσμο ότι παρέχουμε άσυλο σε υπουργούς. Αυτό θέλετε και επιδιώκετε;».

Πρόσθεσε «να εκλεγεί Πρόεδρος με τη μέγιστη δυνατή συνεννόηση» ενώ χαρακτήρισε «μη σοβαρές» της καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περι αποστατών και χρηματισμού βουλευτών.

«Αναρωτιέμαι κύριοι του  ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους ανεξάρτητους βουλευτές που συναντά ο αρχηγός σας τι τους τάζει; Κουμπαρά; Θέση στο ψηφοδέλτιο; Δεν είναι εξαγορά αυτό τι είναι; Θα δεχθείτε και βουλευτές που έχουν ψηφίσει μνημόνια θα γίνετε πλυντήριο;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε πως αμέσως μετά την αναθεώρηση η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές.

Κάλεσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εθνική συνεννόηση και να σταματήσει να λέει «ή αυτός ή το χάος» ενώ απευθυνόμενος προς όλους τους βουλευτές σημείωσε «στην Δημοκρατία υπάρχουν ατομικές ευθύνες και ουδείς θα περισωθεί εάν κρυφτεί πίσω από τις κομματικές γραμμές».

Τέλος την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης εθνικού σκοπού χωρίς την συμμετοχή σε αυτή των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου ζήτησε και ο κ. Πάρις Μουτσινάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg