Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Πολιτικός κόσμος, "αγγελικά" φτιαγμένος...

http://wallpoper.com/images/00/38/30/89/angels-fantasy_00383089.jpg

Σε απανωτά άρθρα του σήμερα το parapolitika.gr παρουσίασε την "όμορφη" εικόνα διαφόρων καταστάσεων γύρω απ τους πολιτικούς μας...


1)  

Με δυσωδία χαρακτήρισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί αποστασίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δικαιούται να ομιλεί περί αποστασίας.

"Μιλάτε εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ για αποστασία. Είναι αισχρό και άθλιο να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ περί αποστασίας. Μήπως είστε εσείς οι αποστάτες του Συντάγματος; Ο Τσίπρας δεν ήταν που συναντήθηκε με τέσσερις ανεξάρτητους βουλευτές; Τι συζήτησε μαζί τους; Για αστρολογία ή για μετεωρολογία;", είπε ο κ. Καπερνάρος.

2)

Μια πολύ κακή πρωτοβουλία λίγο στάθηκε αφορμή να εκτεθεί ανεπανόρθωτα ο ΥΕΘΑ σήμερα στον Βύρωνα. Τοπικοί παράγοντες τον ... κάλεσαν για καφέ και για την κλασική μάζωξη, που γίνεται με στόχο να μαζευτεί κόσμος και να γίνει η ανάλογη εκδούλευση στον υποψήφιο βουλευτή.

Οι διοργανωτές ωστόσο κάτι υπολόγισαν λάθος ή δεν ήξεραν καλά τον Βύρωνα, καθώς στην περιοχή όπου πήγε για καφέ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, υπάρχει έντονη παρουσία του αντιεξουσιαστικού χώρου

Στην περιοχή μάλιστα μόλις προχθές έγινε επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα και σε ΑΤΜ τράπεζας. Αυτό δεν πτόησε τους παράγοντες που έφεραν τελικά τον υπουργό στο στόμα του λύκου. Αποτέλεσμα ήταν να μαζευτεί κόσμος να φύγουν αντικείμενα (ακόμα και καρέκλες λένε οι πληροφορίες) και τελικά ο υπουργός να φύγει άρον- άρον

Φυσικά την ευθύνη για αυτό το φιάσκο φέρουν όσοι μέσα στο πάθος του να πουλήσουν παραγοντισμό δεν σκέφτονται τις συνέπειες. Ευτυχώς ο ΥΕΘΑ τους κατάλαβε και την επόμενη φορά θα είναι πιο υποψιασμένος. 

Περιττό δε να πούμε πως έγιναν και οι ανάλογες παρατηρήσεις προς τους εμπνευστές της μάζωξης.

3)

Το παρών στην εκδήλωση που έκανε το ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής έδωσε και ο Νικόλαος Μέρτζος , ο άλλοτε εξ απορρήτων του Εθνάρχη. Οι καλεσμένοι του Αχιλλέα Καραμανλή που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα, έπαθαν σοκ, όταν ανέβηκε στο βήμα ο κύριος Μέρτζος και μεταξύ άλλων είπε τα εξής: 

"Θα σας διηγηθώ μια άγνωστη ιστορία από τον Εθνάρχη" . Αναφερόμενος λοιπόν σε κάποια ευνοική ρύθμιση του Κωνσταντίνου Καραμανλή υπέρ των αγροτών τα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης του, τον είδε κάπου σε μια αγροτική περιοχή κάποιος αγρότης και του φώναξε : 

"Πρόεδρε είσαι μεγάλος πουτσ@ρ@ς". 

Το κοινό έμεινε άναυδο από την αναφορά αυτή. Κυριολεκτικά πάγωσε. Ο Αχιλλέας Καραμανλής φάνηκε ότι ήρθε σε δύσκολη θέση και έκανε αρκετή ώρα να φύγει η βουβαμάρα από τον κόσμο , που δεν κατάλαβε τι ρόλο έπαιξε η αναφορά αυτή και μάλιστα με την συγκεκριμένη λέξη...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg