Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΨΗΦΟΣ: Το Ιερό Καθήκον



Γνωρίζω κάποιον που την Κυριακή θα διασχίσει τη μισή Ευρώπη για να ψηφίσει, θεωρώντας καθήκον του την ψήφο, θεωρώντας πως έστω και μία ψήφος, έχει λόγο στο αύριο της πατρίδας…
Όπως επίσης γνωρίζω άτομα, που δεν διασχίζουν καν το δρόμο τους, μέχρι το απέναντι εκλογικό κέντρο!


Για να έχουμε όμως Δημοκρατία που λειτουργεί, πρέπει να είμαστε ένα Έθνος που συμμετέχει και όχι απλοί παρατηρητές, γιατί αυτοί δεν δικαιούνται καν να διαμαρτύρονται την επομένη.

Κάθε Πολίτης θα πρέπει να είναι βέβαιος, πως η σχισμή της κάλπης, δέχεται ισότιμα την δική του ψήφο με αυτήν του δισεκατομμυριούχου, ή του υποψήφιου Βουλευτή και Πρωθυπουργού.
Και αυτό που βγαίνει στο τέλος από αυτήν, είναι είτε μια ορθή διακυβέρνηση της χώρας, είτε κακοί υπηρέτες των Ελληνικών συμφερόντων, «βγαλμένοι» από άτομα που αποφάσισαν να μην πάνε να ψηφίσουν.

Η ομορφιά της Δημοκρατίας μας έγκειται στο ότι όταν ψηφίζεις, έχεις κι εσύ αύριο εμμέσως, μια θέση στις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Ψηφίστε με περίσκεψη… Κι αν ένας από εσάς θεωρήσει ότι πρέπει να ψηφίσει κάποιον που αυτοπροβάλλεται ως εκλεκτός, καλύτερα να αναρωτηθεί εάν μέχρι σήμερα οι πράξεις του συγκεκριμένου τον επιβεβαιώνουν.

Αναρωτηθείτε εάν πρεσβεύει ίσες ευκαιρίες, αλλά και ίσες υποχρεώσεις για όλους… Εάν θα δώσει την ίδια πρόσβαση σε μια Παιδεία που μορφώνει και κτίζει χαρακτήρες, που κι αυτοί με τη σειρά τους θα ανοικοδομήσουν την Ελλάδα του αύριο…
Εάν θα δώσει ίσες ευκαιρίες στη δουλειά, σ αυτήν που κάνει τον άνθρωπο να αισθάνεται χρήσιμος για τον εαυτό του, τον κάνει να νοιώθει (και να είναι), αξιοπρεπής…
Στην ίδια, που έχουν στερηθεί εκατομμύρια νέοι και νέες μας...

Δώστε τη μάχη της κάλπης για έναν κόσμο που μοιράζει εξ ίσου την ευημερία, όπου η μεσαία τάξη ανθίζει και η φτώχεια μειώνεται, έναν κόσμο όπου ο συνταξιούχος πατέρας σας και μητέρα σας, θα μπορούν να ζήσουν τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους χωρίς το άγχος του πως θα ξημερώσει αύριο…

Φροντίστε να εκπροσωπηθείτε από κάποιον που θα καταφέρει εκ μέρους σας τις καλύτερες δωρεάν παροχές υγείας…

Διαγνώστε έγκαιρα το ποιος φροντίζει, βάζοντας το κορμί του μπροστά, τα σύνορα και την περιουσία της Πατρίδας!

Αναρωτηθείτε το ποιος μέχρι σήμερα δεν θεώρησε άξια προσοχής τα παραπάνω, λειτούργησε με κριτήριο την καρέκλα της εξουσίας και μόνον και τοποθετήστε τον στο συρτάρι που δεν θα ξανανοίξει ποτέ…

Ψηφίστε τον έναν, που δεν ξεπουλάει, δεν φοβάται, δεν εκφοβίζει και δεν εκφοβίζεται, που δεν τον «κρατάνε» από κανένα σκοτεινό μυστικό του παρελθόντος, και έχετε τον ιδανικό υποψήφιο κυβερνήτη!

Η τύχη της χώρας, είναι στα χέρια σας!

Καλή και σοφή ψήφο!

Με εκτίμηση,
Γρηγόρης Δεσύπρης

Πηγή:  www.gregorydesypris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg