Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ρώσοι: «Θα εξετάζαμε μια οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα»

Anton Siluanov, Russia's finance minister
Russian Finance Minister Anton Siluanov


Η Ρωσία θα εξέταζε την πιθανότητα να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Anton Germanovich Siluanov

Ο τσάρος της Ρωσικής οικονομίας τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει ακόμα βοήθεια αλλά δεν αποκλείει την πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες, εάν φυσικά η Ελλάδα προχωρήσει σε σχετικό αίτημα.

«Εάν υπάρξει σχετικό αίτημα στη Ρωσική κυβέρνηση, τότε σίγουρα θα το σκεφτούμε αλλά θα λάβουμε υπόψη μας όλους τους παράγοντες της διμερούς σχέσης μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας –οπότε μόνο αυτά μπορώ να πω. Αν υπάρξει σχετικό αίτημα θα το εξετάσουμε» είπε ο ίδιος στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο.

Το CNBC υπογραμμίζει ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν δύο μόλις ημέρες μετά από τη διαμαρτυρία της νέας Ελληνικής κυβέρνησης για ανακοίνωση της ΕΕ όσον αφορά πρόσθετες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για το ζήτημα της ανατολικής Ουκρανίας.

Διαβάστε το αρχικό άρθρο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg