Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Europolitics - Το Μνημόνιο τελειώνει

http://www.2e3s.eu/odiseo/2013B07/img/Logo_Europolitics.png

Το πρόγραμμα ύψους 240 δισ. ευρώ λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, αλλά μια συμφωνία προετοιμάζεται, σημειώνει δημοσίευμα στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics.


Στο άρθρο επισημαίνεται ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση και οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ οφείλουν να βρουν άμεσα κοινό έδαφος για τις τρέχουσες μεταρρυθμίσεις και τον τρόπο βελτίωσης των όρων διάσωσης της χώρας, πιθανότατα υπό τη μορφή μιας νέας παράτασης στον χρόνο αποπληρωμής των δανείων και της μείωσης των επιτοκίων δανεισμού.

Τσίπρας στις Βρυξέλλες αρχές Φεβρουαρίου

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στις Βρυξέλλες στις αρχές Φεβρουαρίου.

Δημοσιεύματα καλούν για συναινετική λύση 

Την ίδια στιγμή εμφανίζονται δημοσιεύματα σε έγκριτα και με μεγάλη διείσδυση έντυπα, όπως ο Economist και η Washington Post, τα οποία προτείνουν και καλούν για μια συναινετική λύση η οποία θα μπορούσε να είναι ωφέλιμη τόσο για τον Αλέξη Τσίπρα όσο και για την Ευρώπη.

Ο Economist σε άρθρο που θα δημοσιευθεί το Σάββατο, αν και διατυπώνει πολλές επιφυλάξεις, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για Grexit, τονίζει ότι μια «καλή λύση» για όλους είναι εφικτή. Ειδικότερα ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα να μείνει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων και από την Ευρώπη να του δώσει το κούρεμα χρέους που επιθυμεί.

Την ίδια στιγμή η Washington Post καλεί τη Γερμανία να διδαχθεί από τις συμφωνίες του 1953 που οδήγησαν στη μείωση του δικού της χρέους κατά 50%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg