Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

WRC 2017 - Η Toyota παρούσα



Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών η TMG θα συνεχίσει το πρόγραμμα δοκιμών με το Yaris WRC, έτσι ώστε να προετοιμάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα το αυτοκίνητο για την επιστροφή του στο WRC.







  Η Toyota δεν θέλει απλώς την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, αλλά, αυτό που επιδιώκει είναι η επάνοδός της να στεφθεί με επιτυχίες, ανάλογες με αυτές που είχε σημειώσει την 10ετία του 1990, όταν κέρδισε τέσσερα πρωταθλήματα οδηγών και τρία κατασκευαστών.

Η ανακοίνωση για την επιστροφή της εταιρίας στο WRC έγινε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της Toyota Motor Corporation, ο Akio Toyoda. Σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο, αποκαλύφθηκε και το Yaris WRC.

Στην διάρκεια της συνέντευξης ο Akio Toyod δήλωσε: «Όταν βρέθηκα πέρσι στο Ράλι Φιλανδίας, πολλοί φίλοι του σπορ με ρωτούσαν πότε θα επιστρέψει η Toyota στο WRC. Ο κόσμος μιλούσε για την ιστορία μας στα ράλι. Με εξέπληξε αλλά και με ευχαρίστησε ιδιαίτερα ότι ο κόσμος γνώριζε και θυμόταν τόσο πολλά για εμάς. Τότε ένιωσα ότι πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψουμε».

Το Yaris WRC έχει ήδη ολοκληρώσει ένα προκαταρκτικό πρόγραμμα δοκιμών σε ασφάλτινες και χωμάτινες διαδρομές σε όλη την Ευρώπη.

Το αυτοκίνητο διαθέτει ένα τούρμπο, κινητήρα άμεσου ψεκασμού 1.6-λίτρων, πουαποδίδει περισσότερους από 300 ίππους.

Η τελευταία παρουσία της Toyota στο πρωτάθλημα ήταν το 1999, ενώ κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα οδηγών και τρία κατασκευαστών στη δεκαετία του 1990, όταν είχε στο δυναμικό της οδηγούς όπως οι Τόμι Μάκινεν, Κάρλος Σάινθ και Γιούχα Κάνκουνεν.






πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg