Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

"Μπουρλότο" από Τσίπρα -Καμμένο, με εξεταστική για το Μνημόνιο

Η ανώμαλη προσγείωση του ΣΥΡΙΖΑ

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο ώστε να αποδοθούν ευθύνες, προανήγγειλε χτες ο Πρωθυπουργός...


Δήλωσε: 

«Για να διερευνηθούν οι συνθήκες αλλά και οι πολιτικές ευθύνες όλων των παραγόντων που έπαιξαν ρόλο στη χρεοκοπία της χώρας που μας οδήγησε στον αναγκαστικό δανεισμό.

» Με ευθύνη, με εντιμότητα και χωρίς κανένα ρεβανσισμό θα αναλάβουμε την πολιτική αυτή πρωτοβουλία γιατί ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να μάθει την αλήθεια, γιατί είμαστε ηθικά και πολιτικά υποχρεωμένοι να αποδώσουμε δικαιοσύνη.

Το έχει ανάγκη το πολιτικό μας σύστημα που απαξιώθηκε. Το έχει ανάγκη η ίδια η δημοκρατία» κατέληξε.

 Πάνος Καμμένος

Υπενθυμίζεται πως πριν από τρεις ημέρες, τη συλλογή υπογραφών για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την είσοδο της Ελλάδας στο Μνημόνιο ανακοίνωσε και ο κ. Π. Καμμένος, μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος.
Ο υπουργός Αμυνας στην κυβέρνηση συνεργασίας ΑΝΕΛ - ΣΥΡΙΖΑ πήρε ουσιαστικά, τη "σκυτάλη" από τον κ. Αντ. Σαμαρά, ο οποίος είχε δεσμευθεί για μία και μόνον εξεταστική, αυτή για το Μνημόνιο, η οποία, όμως, ουδέποτε δρομολογήθηκε, λόγω της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ.

Ως προς το επίδικο της εξεταστικής, φαίνεται πως θα επικεντρώνεται αποκλειστικά στην κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου, από τον Οκτώβριο του 2009 και μετά.

Ο κ. Καμμένος ήταν εκ των σκληρότερων πολεμίων του κ. Ανδρ. Γεωργίου, επικεφαλής της Στατιστικής, σχετικά με τα ελλείμματα που αναγνώρισε η Αθήνα. Μάλιστα, προς ικανοποίηση πολλών εκ των καραμανλικών στελεχών της Ν.Δ., υιοθέτησε πλήρως τα επιχειρήματα της κ. Ζωής Γεωργαντά, η οποία, πλέον, λειτουργεί ως σύμβουλός του στο υπ. Αμυνας.

Αντίστοιχα καλή διάθεση έναντι του κ. Κ. Καραμανλή, τον οποίο ο κ. Γ. Παπανδρέου εμφανίζει ως βασικό υπαίτιο του εκτροχιασμού, δείχνει, εξάλλου, και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποδείχθηκε και από την επιλογή του Πρ. Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Αντιδράσεις από τον... άμεσα "ενδιαφερόμενο" Ευάγγελο Βενιζέλο

Επίθεση κατά του κ. Τσίπρα εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την ομιλία στο Υπουργικό Συμβούλιο. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου,  "καλωσορίζεται" η αναγγελία της κατάθεσης, από την κυβέρνηση, πρότασης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια.

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται σε μνημόνια και όχι σε μνημόνιο και θεωρεί ότι ο κ. Τσίπρας εννοεί «προφανώς τα μνημόνια 1, 2 και τώρα 3». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg