Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Και τρίτος πιλότος μετά την τραγωδία του Airbus

Ειδικοί εμπειρογνώμονες σχολιάζοντας τις δηλώσεις των Γάλλων εισαγγελέων περί σκόπιμης ενέργειας του συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης του Airbus A320 να ρίξει το αεροσκάφος στις Άλπεις, σημειώνουν πως η πιθανότητα αυτή τονίζει ακόμη περισσότερο την ανάγκη παρουσίας ενός τρίτου πιλότου στο πιλοτήριο.


Πρώην πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών των ΗΠΑ, υπογραμμίζει πως «κανένας πιλότος δεν πρέπει να μένει μόνος του στο πιλοτήριο», ενώ σημειώνει ότι όλα τα πιλοτήρια έχουν και τρίτο κάθισμα.
Παράλληλα, διαπιστώθηκε από τις αμερικανικές αρχές ότι πολλά περιστατικά συντριβής αεροσκαφών τα τελευταία 30 χρόνια είναι αποτέλεσμα «αποστολής αυτοκτονίας» των πιλότων.

Την ίδια ώρα που εμπειρογνώμονες δηλώνουν εμφατικά την ανάγκη παρουσίας τρίτου πιλότου στα πιλοτήρια των αεροσκαφών, οι αεροπορικές εταιρείες EasyJet και Air Transat ανακοίνωσαν σήμερα ότι για λόγους ασφαλείας και με αφορμή την συντριβή του αεροσκάφους Airbus A320 στις Αλπεις, θα υπάρχουν πλέον πάντα δύο άνθρωποι στα πιλοτήρια των αεροσκαφών τους κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Αναλυτικότερα, η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε της ότι από αύριο 27 Μαρτίου, «η διαδικασία θα αλλάξει» και θα υπάρχουν διαρκώς δύο μέλη του πληρώματος στο πιλοτήριο. «Η απόφαση αυτή ελήφθη σε συνεργασία με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας», εξήγησε η EasyJet.

Από την πλευρά της, η καναδική αεροπορική εταιρεία Air Transat αποφάσισε και αυτή να επιβάλει την παρουσία δύο προσώπων στο πιλοτήριο κατά τη διάρκεια των πτήσεων όλων των αεροσκαφών της, μετά την αποκάλυψη ότι το Airbus Α320 της γερμανικής Germanwings ενδέχεται να συνετρίβη σκόπιμα στις Άλπεις από τον συγκυβερνήτη του.

«Αποφασίσαμε ότι θα υπάρχουν πάντα δύο άνθρωποι στο πιλοτήριο», ανέφερε η εκπρόσωπος της εταιρείας, Ντέμπι Καμπάνα. Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί άμεσα, από αύριο Παρασκευή.
"Όταν χρειασθεί να απουσιάσει ένας εκ των δύο, θα εισέρχεται στο πιλοτήριο ο προϊστάμενος καμπίνας της πτήσης"


AP, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg