Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ντάισελμπλουμ - Κατεπείγουσα εξέταση του ελληνικού ζητήματος


Ντάισελμπλουμ: Zητά κατεπείγουσα εξέταση του ελληνικού αιτήματος για το 1,2 δισ. του ΤΧΣ
Με επιστολή του προς τον EFSF και τον επικεφαλής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ζητά την κατεπείγουσα εξέταση του ελληνικού ζητήματος για το 1,2 δισ ευρώ...

... που εκ παραδρομής στάλθηκε στον Προσωρινό Μηχανισμό Διάσωσης απ' το ΤΧΣ, όπως αποκαλύπτουν Bloomberg και ΜΝΙ.

Σύμφωνα με τα δύο δημοσιεύματα, ο πρόεδρος του Eurogroup έδωσε εντολή να εξεταστεί το θέμα γρήγορα από τα κλιμάκια του ΕWG.

Με βάση τη διαδικασία, ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας (SSM) πρέπει να κάνει το ανάλογο αίτημα-γνωμοδότηση στον EFSF, ενώ την τελική απόφαση θα πάρει το Δ.Σ. του Ταμείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αρχή της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, το ΤΧΣ είχε χρησιμοποιήσει τα μετρητά (1,2 δισ. ευρώ από τα 1,5 δισ. ευρώ) και στη συνέχεια τα ομόλογα του EFSF.

Ωστόσο, αρμόδια στελέχη τηρούν στάση συγκρατημένης αισιοδοξίας, καθώς εκτιμούν ότι η επιστροφή του 1,2 δισ. ευρώ εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές της χώρας.

Πάντως, μέχρι και την ώρα αυτή, καμία επίσημη τοποθέτηση ή επιβεβαίωση δεν έχει υπάρξει από το υπουργείο Οικονομικών, για όσα διαρρέονται από το εξωτερικό για την διεκδίκηση των 1,2 δισ. από τον EFSF και του "λάθους" στην  καταβολή του.

Διαβάστε περισσότερα στo newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg