Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Καμμένος: Η δημοκρατία στην Ευρώπη απειλείτα



Τον κίνδυνο ότι «για τη γηραιά ήπειρο υπάρχουν απειλές ορατές και υπονομεύουν την ιδέα μίας κοινής ευρωπαϊκής εστίας, την Αρχή της κοινωνικής συνοχής, αλλά, πολύ περισσότερο, απειλούν τη δημοκρατία στην Ευρώπη»

... επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην ημερήσια διαταγή του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

«Με την υποστήριξη όλων των Ελλήνων να αγωνιστούμε για μία οικονομική και κοινωνική αναγέννηση, να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση που πλήττει τη χώρα μας, αυτό μπορεί να γίνει και θα γίνει» προσθέτει.

«Εκείνοι, οι ήρωες, μας δίδαξαν ότι δεν υπάρχουν εκ προοιμίου χαμένες μάχες όταν υπάρχει πίστη και δίκαιο. Εμείς πρέπει να παραδειγματιστούμε. Ν' αντιληφθούμε ότι χωρίς Αρχές, χωρίς αλήθειες, χωρίς προσανατολισμό και στόχους ευγενείς, η ηγεσία χάνει την ποιότητά της και αυτό γίνεται σήμερα επικίνδυνο.
Γίνεται επικίνδυνο, διότι μία "παρηκμασμένη" ηγεσία- και δη σε συνθήκες κρίσεως και σύγχυσης- επιτρέπει σε αλλότρια συμφέροντα, σε αρνησιπάτριδες και δουλοπρεπείς, να δρουν και να καπηλεύονται τον κόπο, τον ιδρώτα και την αξιοπρέπεια του λαού» σχολιάζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Όπως αναφέρει ο κ. Καμμένος «οι Έλληνες δεν απετίναξαν μόνον τον ζυγό και εξευτέλισαν την τυραννία, αλλά δημιούργησαν σε ολόκληρη την Ευρώπη τις ηθικές και πολιτικές προϋποθέσεις για την εκδήλωση των διαφόρων εθνικών εξεγέρσεων και την ικανοποίηση του δικαιώματος της εθνικής αυτοδιάθεσης και του αυτοπροσδιορισμού των λαών. Τούτα δεν πρέπει να λησμονούνται και δεν αποτιμώνται, σίγουρα, σε ευρώ».

«Εμείς καταστήσαμε τη φράση "Ελευθερία ή θάνατος" μία γενική κοσμοθεωρητική παραδοχή που ενσαρκώνει μετ' επιτάσεως την αξίωση μίας κοινωνικής οντότητας να απαλλαγεί από εξωγενείς δεσποτισμούς και κατεξουσιασμούς, να μετατραπούν τα μέλη της από υπηκόους σε πολίτες» συμπληρώνει.

«Η Ελλάς» υπενθυμίζει «αποτελεί, και πάντα αποτελούσε, προπύργιο της Ευρώπης και του δυτικού κόσμου στους αγώνες ενάντια της τυραννίας, του ολοκληρωτισμού και της κάθε μορφής φονταμενταλισμού.
Ακόμη και σήμερα, με τα τόσα δημοσιονομικά προβλήματα, η χώρα μας αποτελεί βασικό πυλώνα και αξιόπιστο εταίρο του δυτικού κόσμου και του ευρωατλαντικού συστήματος ασφαλείας, εγγυητή της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ταραγμένη περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου.
Τούτο, μας το αναγνωρίζουν σύμμαχοι και εταίροι, που ανεξαρτήτως των όποιων πολιτικών διαφορών, μας υπολογίζουν.
Αυτό δεν είναι ισχυρισμός δικός μου. Είναι μία διαπίστωση, η οποία θεμελιώνεται στην ιστορική μας πορεία, στη γεωπολιτική θέση της χώρας και στις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις της».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αφού επισημαίνει ότι «ο αγώνας για ελευθερία, αξιοπρέπεια και εθνική ανεξαρτησία είναι ένας αγώνας επίπονος και διαρκής» απευθύνει νουθεσίες: «Να τηρείτε τα έθιμα και τις συμβολικές-παραδοσιακές εκδηλώσεις. Γονείς και πολίτες να καμαρώνουν τους μαθητές και τα στρατευμένα παιδιά τους στις παρελάσεις, χωρίς κιγκλιδώματα και μπάρες».

«Όπως οι ήρωες του '21 αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για να μας παραδώσουν μία Ελλάδα ελεύθερη, έτσι και εμείς έχουμε την υποχρέωση να δημιουργήσουμε μία Ελλάδα καλύτερη από αυτή που βρήκαμε και να την παραδώσουμε στις επόμενες γενεές» καταλήγει, στην ημερήσια διαταγή του, ο κ. Καμμένος.



enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg