Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Οι Αμερικάνοι για την περίπτωση Grexit



Επώδυνη χαρακτήρισε μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ο πρόεδρος της  πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας του Σαιν Λούις στις ΗΠΑ.


Σε δηλώσεις του, ο Τζέιμς Μπάλαρντ τόνισε πως

«Θεωρώ ότι μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι πολύ περισσότερο διαχειρίσιμη από ότι θα ήταν πριν από δύο χρόνια. Και επομένως θεωρώ ότι θα μπορούσε να γίνει, αλλά δε νομίζω ότι είναι ενδεδειγμένο να επιχειρηθεί αυτός ο δρόμος» δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης, προσθέτοντας:

«Η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε ένα πολύ διαφορετικό και νομίζω δυσοίωνο μέλλον, εάν κινείτο σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά δεν θεωρώ ότι θα υπάρχει επίπτωση στις διεθνείς αγορές, όπως αυτή που θα υπήρχε (πριν από δύο χρόνια)».

Όσον αφορά την ισοτιμία του δολαρίου, ο Μπάλαρντ υποστήριξε ότι αυτή δεν απέχει από την εύλογη ισοτιμία του, αλλά πρόσθεσε ότι είναι ασαφές πόσο περισσότερο θα ενισχυθεί έναντι του ευρώ.
«Νομίζω ότι είναι ασαφές πως θα εξελιχθεί η ισοτιμία του δολαρίου με το ευρώ» δήλωσε.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg