Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Πρόσκληση από Ρωσία

Sergei Anatolievich Storchak
Ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας και εκπρόσωπο της νέας αναπτυξιακής τράπεζας Sergei Anatolievich Storchak , απηύθυνε πρόσκληση προς την Ελλάδα να συμμετάσχει ως μέλος στην υπό διαμόρφωση νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα που δημιουργούν οι χώρες BRICS (Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Ν. Αφρική).


Όπως ανέφερε ο Ρώσος υφυπουργός σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν θα αποτελεί έκπληξη "εάν η Ελλάδα θα είναι το πρώτο κράτος που θα υποβάλλει αίτημα χρηματοδότησης ως πλήρες μέλος. 
Οι ελληνικές αρχές θα μπορούν να αγοράσουν όσα μερίδια μετοχών επιθυμούν. Δεν παίζει ρόλο εάν τα μερίδια θα είναι μικρά ή μεγάλα. 
Όταν η Ελλάδα προσχωρήσει στην Τράπεζα, θα μπορεί να δανεισθεί για μια σειρά σκοπούς ή για την υλοποίηση εθνικών σχεδίων ανάπτυξης"...

Ο Sergei Storchak αναφέρθηκε επίσης και στις σχέσεις Ελλάδας-Ευρωπαϊκής Ένωσης λέγοντας

"Η πιθανότητα να δημιουργηθούν προβλήματα με την Ε.Ε,, "επειδή η Ελλάδα θα γίνει μέλος των θεσμών των BRICS, είναι πολύ μικρή, επειδή πολλά κράτη-μέλη της Ε.Ε. έχουν αποφασίσει να προσχωρήσουν σε κάποιον άλλον αναπτυξιακό θεσμό. 
Για παράδειγμα, υπάρχει η πρόταση της κυβέρνησης της Κίνας για την Ασιατική Τράπεζα Υποδομών και Επενδύσεων (Asian Infrastructure Investment Bank -AIIB), όπου το 25% του κεφαλαίου της θα διατεθεί σε μη ασιατικά κράτη. 
Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία - όλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. - έχουν αποφασίσει να συνεργασθούν με άλλα κράτη στο πλαίσιο της Ασιατικής Τράπεζας. Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα, ούτε τίθεται ζήτημα κριτικής. 
Μέχρι τώρα, οι αναφορές που έχω διαβάσει είναι αρκετά θετικές"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg