Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Αλ. Τσίπρας: "Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία"

"Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία μιας σκληρής και επίπονης περιόδου. Δεν ήταν εύκολη για κανέναν, ούτε για την κυβέρνηση ούτε για τον ελληνικό λαό", δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας...

"Τιμούμε τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, αναμένουμε το ίδιο να κάνουν και οι εταίροι. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε παράλογες απαιτήσεις και ακρότητες. Όχι απλώς γιατί δεν πιστεύουμε σε αυτές, αλλά γιατί τις θεωρούμε ακραία αντιαναπτυξιακές",

 "Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε υποχωρήσεις, εμείς έχουμε κάνει το χρέος μας, απαιτούμε και από την Ευρώπη να κάνει το ίδιο. δεν μπορεί στους κόλπους της Ευρώπης να ασκούν επιρροή πρόσωπα που υπονομεύουν το κοινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα".

"Σε αυτές τις τελευταίες ημέρες πριν τη συμφωνία, όσοι μπορούν να συμβάλλουν ας το κάνουν, οι άλλοι ας σιωπήσουν", υπογράμμισε με νόημα, κάνοντας σαφώς λόγο για κύκλους και πρόσωπα που σαμποτάρουν τις διαπραγματεύσεις και τη συμφωνία, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.

 "Δεν έχει αποκατασταθεί η κανονικότητα στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Από τον Αύγουστο του 2014, δεν ήταν δική μας επιλογή, δε συνάδει με τους κανόνες της ΕΕ, δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, είναι απαράδεκτο. Αν είναι αυτή είναι η τακτική ορισμένων, δεν είναι διόλου αποτελεσματική αν θέλουν να αναγκάσουν την κυβέρνηση να υποχωρήσει".

"Παρά την ομοβροντία μέσων ενημέρωσης, που πολλές φορές αποτελούν τη φωνή των δανειστών στη χώρα, ο κόσμος μας εμπιστεύεται για την ειλικρίνειά μας, γιατί γνώρισε ότι ο δρόμος θα ήταν ανηφορικός, γιατί γνωρίζει ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται στο δικό του όνομα και τα δικά του συμφέροντα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg