Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Πέμπτος στις προτιμήσεις ο Αντώνης Σαμαράς



Πέμπτος και... καταϊδρωμένος έρχεται στις προτιμήσεις του κόσμου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ακόμη και σήμερα δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τη ζημιά που προκαλεί στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας...


Στο Β΄Μέρος της έρευνας της MARC για την "Εφημερίδα των Συντακτών", οι πολίτες δείχνουν σαφή προτίμηση (58,3%) στη σημερινή κυβέρνηση και όχι σε εναλλακτικά σχήματα από την παρούσα Βουλή, φοβούνται κατά πλειοψηφία το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, ενώ, σε περίπτωση αδιεξόδου στη διαπραγμάτευση, απορρίπτουν νέες εκλογές και δημοψήφισμα και ζητούν να συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της.

Στις δημοτικότητες, εντυπωσιακά είναι τα νούμερα όχι μόνο του Αλέξη Τσίπρα (72,5%), αλλά και των μελών του οικονομικού επιτελείου, παρά τον επικοινωνιακό πόλεμο και τις περιπλοκές της σχέσης με τους δανειστές.


Σε κλίμα παρατεταμένης αβεβαιότητας και πληθώρας σεναρίων Grexit και Greccident το σενάριο της χρεοκοπίας της χώρας θεωρείται πιθανό από το 53,9%, έναντι 42,8% που απαντά «όχι». Μεταξύ εκείνων που απαντούν «ναι» βρίσκεται και ποσοστό 41,4% ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Το ποσοστό όσων φοβούνται τη χρεοκοπία έχει αυξηθεί από τον περασμένο Μάρτιο (50,4%).

♦ Ολόκληρη η δημοσκόπηση στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg