Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup - Δήλωση Νταισελμπλουμ



Ολοκληρώθηκε στις 8 μ.μ. ώρα Ελλάδας η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες. Ακολούθησε δήλωση...

"Το Eurogroup σήμερα έκανε ανασκόπηση της πορείας των εργασιών στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των θεσμών.

Εκφράσαμε την ικανοποίησή μας για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Σημειώνουμε ότι η αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός των διαδικασιών κατέστησαν δυνατή επιτάχυνση, και έχουν συμβάλει σε μια πιο ουσιαστική συζήτηση.

Την ίδια στιγμή, αναγνωρίσαμε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να γεφυρωθεί το χάσμα για τα θέματα που παραμένουν ανοικτά.

Ως εκ τούτου, χαιρετίζουμε την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επιταχύνουν τις εργασίες τους με τα θεσμικά όργανα, με σκοπό την έγκαιρη επίτευξη μιας επιτυχούς κατάληξης της αξιολόγησης.

Το Eurogroup επανέλαβε ότι η ανακοίνωση της 20ης Φεβρουαρίου παραμένει το έγκυρο πλαίσιο για τις συζητήσεις.

Μόλις οι θεσμοί καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με την τρέχουσα αξιολόγηση, το Eurogroup θα αποφασίσει σχετικά με τις πιθανές εκταμιεύσεις των κονδυλίων που εκκρεμούν στο πλαίσιο της ισχύουσας συμφωνίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg