Κυριακή 24 Μαΐου 2015

N Y T: Ο Τσίπρας να διώξει τους ακραίους


 Hugo Dixon


O  δημοσιογράφος των New York Times   Hugo Dixon, γράφει για την ελληνική οικονομία...

"Η χώρα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει, να εισαγάγει ελέγχους κεφαλαίων, να μετατρέψει -διά της βίας- τις καταθέσεις των αποταμιευτών σε τραπεζικό κεφάλαιο να αποχωρήσει από το ευρώ και ούτω καθεξής"...

Παρόλα τις δυσοίωνες προβλέψεις του αρθρογράφου τονίζει ότι μπορεί η Ελλάδα να δει… φως στο τούνελ και να αποφύγει τα σενάρια χρεωκοπίας και Grexit αρκεί ο Αλέξης Τσίπρας να "μασήσει τα λόγια του, να προκηρύξει εκλογές – κάτι που θα του δώσει την ευκαιρία στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας να αποβάλει τους σκληροπυρηνικούς από το κόμμα του -, και με μια νέα εντολή από τον ελληνικό λαό να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των δανειστών".

Μάλιστα στο δημοσίευμα λέει και για ποια είναι η καταλληλότερη στιγμή για να προκηρυχθούν εκλογές υποδεικνύοντας τον Ιούλιο πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.

 Έτσι ο Αλέξης Τσίπρα, σύμφωνα πάντα με το άρθρο, θα μπορεί να περάσει μερικά αντιδημοφιλή μέτρα από το Κοινοβούλιο ,κάτι που οι σκληροπυρηνικοί του κόμματός του δεν θα δεχθούν εύκολα και θα ανατρέξει στη βοήθεια βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Τέλος, μετά τη διεξαγωγή νέων εκλογών ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης. Δεδομένου ότι ο κ. Τσίπρας θα υποστηρίζεται από περισσότερο μετριοπαθείς βουλευτές, οι πιστωτές θα ήταν πρόθυμοι να εκταμιεύσουν περισσότερα χρήματα με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, ενώ θα συμφωνούσαν σε κάποια απομείωση του τεράστιου χρέους της χώρας, πιθανότατα επεκτείνοντας το χρόνο αποπληρωμής και μειώνοντας τα επιτόκια.

"Ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να φαίνεται σαν ένα παραμύθι. Αλλά είναι ένα από τα λίγα που δεν τελειώνει σε μια καταστροφή", καταλήγει το δημοσίευμα των New York Times.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg