Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Αξιωματούχος στο Reuters: Η δόση στο ΔΝΤ θα καταβληθεί μόνον αν υπάρξει συμφωνία


Reuters: Χωρίς συμφωνία δεν υπάρχει δόση στο ΔΝΤ
Η Ελλάδα θα καταβάλει την δόση των 300 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ, η οποία λήγει την Παρασκευή, αν υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές μέχρι τότε, ακόμα και αν δεν εκταμιευτεί εγκαίρως η δόση από τους πιστωτές, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Η πληρωμή που πρέπει να γίνει στις 5 Ιουνίου είναι η πρώτη από τις τέσσερις συνολικού ύψους 1,6 δισ. ευρώ που πρέπει να κάνει η Αθήνα, που έχει πει πως ενδέχεται να μην μπορέσει να πληρώσει το ΔΝΤ, αν δεν υπάρξουν νέα δάνεια από τους πιστωτές.

«Αν κρίνουμε πως έχει κλείσει μια συμφωνία, τότε θα καταβάλουμε κανονικά τη δόση της 5ης Ιουνίου», σημείωσε ο αξιωματούχος, συμπληρώνοντας πως η πληρωμή θα γίνει αν υπάρξει προκαταρκτική συμφωνία χωρίς απαραίτητα να έχει εγκριθεί από συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο αξιωματούχος ανέφερε, επίσης, πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει λάβει ακόμα κάποιο κείμενο ή έγγραφο πρότασης από τους πιστωτές, μετά την χθεσινή σύσκεψη στο Βερολίνο.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg