Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Το ΣΔΟΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου



Να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε να μη παραγραφούν 12.500 ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις που κανονικά παραγράφονται στο τέλος του 2015 έχει ζητήσει το ΣΔΟΕ από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης αποκάλυψε χθες σε συνέντευξη Τύπου πως 421 υπάλληλοι του ΣΔΟΕ είναι επιφορτισμένοι με 37.500 υποθέσεις εκ των οποίων οι 12.500 παραγράφονται στο τέλος του έτους.

Σε συνάντηση που είχε μια μέρα νωρίτερα με το προεδρείο της ΠΟΕ – ΔΟΥ και στην οποία ετέθη το θέμα  των παραγραφών υποθέσεων ο κ. Αλεξιάδης αποκάλυψε πως σε συνεννόηση με τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου θα προωθήσουν νομοθετική ρύθμιση για την αξιολόγηση των παραγραφόμενων υποθέσεων ώστε να μην έχουν ευθύνη οι ελεγκτές. Όπως αποσαφήνισε στην εξέλιξη αυτή αντιδρά το ΣΔΟΕ το οποίο ζητά την παράταση της παραγραφής για ένα χρόνο κάποιες σοβαρές υποθέσεις.

Ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε για τους προληπτικούς ελέγχους πως πλέον θα βγαίνουν όλοι οι εφοριακοί για προληπτικό έλεγχο είτε είναι έμπειροι είτε όχι . Στα συνεργεία προληπτικού ελέγχου ωστόσο, θα υπάρχει πάντα έμπειρο στέλεχος, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ελεγκτική διαδικασία.

Ο ίδιος σημείωσε πως για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών υπάρχει ήδη σχέδιο διακοπής αποσπάσεων 300 υπαλλήλων και 1.000 μετατάξεων μέσω ΑΣΕΠ.

Όπως αποσαφήνισε, επειδή οι νέες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ θα καθυστερήσουν, θα γίνουν μετατάξεις από άλλους κλάδους του Δημοσίου, με αδιάβλητες και δίκαιες διαδικασίες που δεν θα ευνοούν ημέτερους.






πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg