Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Αφού τους έβγαλε το... λάδι η Ζωή, ξεκινάει στις 01:30 η Ολομέλεια

Θρίλερ στη Διάσκεψη των Προέδρων - Ξεκινά στη 1:30 η Ολομέλεια

Με πολύωρη καθυστέρηση, λόγω της πρωτοφανούς εμμονής στις "λεπτομέρειες", θα ξεκινήσει τα ξημερώματα Παρασκευής η συνεδρίαση της Ολομέλειας για την επικύρωση του τρίτου μνημονίου.

Να μεταθέσει τη σύγκληση της Ολομέλειας για το πρωί επιχείρησε  με κάθε τρόπο η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων που ξεκίνησε στις 10.40 της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε, ύστερα από ημίωρη διακοπή, στη 01.30 το πρωί της Παρασκευής.

Η Διάσκεψη των προέδρων που συνεδρίασε με αντικείμενο το πότε ακριβώς θα συγκληθεί η Ολομέλεια τάχθηκε αρχικώς με 10 ψήφους υπέρ της πρότασης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη να ξεκινήσει αμέσως η συνεδρίαση της ολομέλειας και να ολοκληρωθεί στις 03:00.

Η πρόταση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου να αρχίσει  το πρωί η συζήτηση στην Βουλή και να είναι διάρκειας 10 ωρών, έλαβε 8 ψήφους ενώ δύο βουλευτές ψήφισαν παρών.

Παρόλο που η άλλη πρόταση να αρχίσει αμέσως η συνεδρίαση της ολομέλειας έλαβε 10 ψήφους υπέρ 8 κατά και 2 παρών, επί 20 παρόντων βουλευτών, η πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως δεν υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία με αποτέλεσμα να καθυστερεί η λήψη οριστικής απόφασης για την έναρξη της συνεδρίασης της ολομέλειας .

Η Διάσκεψη των προέδρων διεκόπη προσωρινά και ξανάρχισε στις 12.17 με την πρόεδρο της Βουλής να ζητεί και νέα ψηφοφορία.

Τελικώς, με αλλαγή της ψήφου του κ. Μητρόπουλου  υπέρ ψήφισαν 11 μέλη της Διάσκεψης, κατά  7 μέλη, ενώ δύο μέλη δήλωσαν «παρών». Η έναρξη της Ολομέλειας ορίστηκε για τη 01.30 π.μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg