Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Προσωρινή διακοπή εργασιών στις Σκουριές

Προσωρινή διακοπή εργασιών στις Σκουριές με απόφαση Πάνου Σκουρλέτη
(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Την ανάκληση των εγκρίσεων των τεχνικών μελετών που αφορούν το έργο στις Σκουριές, πράγμα που σημαίνει και προσωρινή διακοπή εργασιών, αποφάσισε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ.Σκουρλέτης ενημέρωσε για την απόφασή του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο Υπουργός στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους είπε ότι ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό πως η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός έχει παραβεί τους όρους των τεχνικών μελετών που αφορούν το έργο. «Με απόφαση μου σήμερα ανακαλούμε τις εγκρίσεις των τεχνικών μελετών. Κατά συνέπεια αυτό μεταφράζεται σε ένα προσωρινό σταμάτημα των εργασιών της εταιρείας στις Σκουριές».

Με αφορμή τη ανάκληση, ο κ.Σκουρλέτης σημείωσε πως για την κυβέρνηση οι επενδύσεις είναι καλοδεχούμενες, απαραίτητες, αναγκαίες, «αλλά  πρέπει και οι εταιρείες να σέβονται τους όρους για τους οποίους έχουν δεσμευτεί έτσι ώστε να μην θίγεται το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον».

Τα σενάρια περί εκλογών, θερινών τμημάτων, ψήφου εμπιστοσύνης. 

«Μέσα στις επόμενες ώρες θα ξέρουμε όλοι περισσότερα». Αυτό τόνισε ο υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό για τα σενάρια περί εκλογών, θερινών τμημάτων, ψήφου εμπιστοσύνης.

Όπως είπε ο κ.Σκουρλέτης, «κάποια από αυτά είναι και σενάρια, θα έλεγα, φαντασίας. Ακούγονται πολλά, υπάρχουν πολλές σκέψεις». Πρόσθεσε ότι δεν είναι εκείνος αρμόδιος να απαντήσει αναφέροντας ότι η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Επίσης, ερωτηθείς εάν «βλέπει» εκλογές άμεσα, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε: «Έχω δώσει πολλές συνεντεύξεις γύρω από αυτό, γνωρίζετε την άποψη μου την προσωπική, δεν θέλω να την επαναλάβω».




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg