Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Τo πορισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού καίει τους νονούς των δημόσιων έργων

 Τo πορισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού καίει στην κυριολεξία τους νονούς των δημόσιων έργων, που είχαν συγκροτήσει καρτέλ, έστηναν τους διαγωνισμούς με τη βοήθεια των αρμοδίων υπουργών...


... και καταλήστευαν το δημόσιο χρήμα, γεγονός που η κοινή γνώμη της χώρας, γνώριζε εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της kontranews η Επιτροπή Ανταγωνισμού μετά από πολύμηνες έρευνες διαπίστωσε ότι τρεις γνωστοί μεγαλοεργολάβοι έστηναν και μοίραζαν τη συντριπτική πλειοψηφία των έργων, ακυρώνοντας κάθε έννοια ανταγωνισμού και διαμορφώνοντας τιμές διπλάσιες ακόμα και τριπλάσιες από το πραγματικό κόστος των έργων.

Η ζημιά που έχει υποστεί το ελληνικό δημόσιο από τους συγκεκριμένους διαπλεκόμενους μεγαλοεργολάβους, ανέρχεται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για γιγαντιαίο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο που ξεπερνάει σε μέγεθος τη ληστεία που συντελέστηκε με τα εξοπλιστικά προγράμματα, αφού ο τζίρος στα δημόσια έργα ήταν πολλαπλάσιος και ταπεριθώρια κέρδους με τους στημένους διαγωνισμούς και τη μοιρασιά κάτω από το τραπέζι, έφταναν σε αστρονομικά ποσά.

Γι΄ αυτό εξάλλου οι εργολάβοι της διαπλοκής φιγουράρουν σε όλες τις λίστες με τις μαύρες καταθέσεις, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχουν λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη και να ασκηθούν διώξεις.

Το πόρισμα – φωτιά της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα πάρει σύντομα το δρόμο για τη Δικαιοσύνη και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι παραπομπές και διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Από τις καταθέσεις και την έρευνα προκύπτει ότι την όλη δουλειά έστηνε ο αρχινονός των δημοσίων έργων σε συνεργασία με δύο ακόμα μεγάλες τεχνικές εταιρείες οι οποίες λειτουργούσαν δορυφορικά και σε καμία περίπτωση ανταγωνιστικά, και στη συνέχεια μοίραζαν τις δουλειές σε δεκάδες μικροεργολάβους για να μην υπάρχουν καταγγελίες και αρχίζουν έρευνες και αποκαλύψεις.

Οι αρμόδιοι υπουργοί δημοσίων έργων διαπλέκονταν άμεσα με τη μαφία των εργολάβων και με τις πράξεις, τις παραλείψεις αλλά και με στημένες ενέργειες άφηναν το κύκλωμα να λειτουργεί με αποτέλεσμα το δημόσιο να έχει υποστεί ζημιές πολλών δισεκατομμυρίων.

Έργα τα οποία είχαν πραγματικό κόστος εκατό και διακόσια εκατομμύρια ευρώ έφτασαν να πληρώνονται από το δημόσιο κορβανά σε τιμές διπλάσιες, τριπλάσιες και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και τετραπλάσιες.

Το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε συνδυασμό με την έρευνα για το κόστος και τις κακοτεχνίες των δημόσιων έργων, που πραγματοποιεί η Δικαιοσύνη μετά από εντολή του αρμόδιου υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, θα φέρουν στο φως ντοκουμέντα – φωτιά για το μεγαλύτερο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο.

Η μαφία των εργολάβων θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη αλλά το μαύρο χρήμα που άρπαξαν από τα έργα φυγαδεύτηκε σε τράπεζες του εξωτερικού και σε φορολογικούς παραδείσους.

Οι εθνικοί εργολάβοι άφησαν στην Ελλάδα μόνο τα θαλασσοδάνεια και τα σαράβαλα μηχανήματα που δεν πρόκειται να τους κατασχέσει κανείς γιατί και αυτά τα έχουν πάρει με leasing. Bεβαίως οι διώξεις αλλάζουν το σκηνικό, αλλά και πάλι φαίνεται να τη γλιτώνουν οι αρμόδιοι υπουργοί λόγω παραγραφής των αδικημάτων.

Η μαφία των εργολάβων γιγαντώθηκε στη διάρκεια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και ειδικά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Σημίτη, που συντελέστηκε το μεγάλο πλιάτσικο με την πολιτική κάλυψη του τότε πρωθυπουργού που τελειοποίησε το σύστημα διαπλοκής ανάμεσα στην πολιτική εξουσία τους εργολάβους και τους βαρόνους των Μέσων Ενημέρωσης.

(Αναδημοσίευση από το  http://www.kontranews.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg