Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

"Απόπειρα απιστίας" για την Κατερίνα Σαββαΐδου


Λίγες ημέρες μετά την αποπομπή της με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου και την παροχή εξηγήσεων στους εισαγγελείς Διαφθοράς, η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου, διώκεται ποινικά για απόπειρα απιστίας σε βαθμό κακουργήματος...


... για την υπόθεση του επανελέγχου φορολογικής υπόθεσης για επιχείρηση της Βορείου Ελλάδος.

Οι εισαγγελείς Διαφθοράς, Ιωάννης Δραγάτσης και Αγγελική Τριανταφύλλου, αξιολογώντας τις εξηγήσεις της κυρίας Σαββαϊδου και το υλικό της δικογραφίας, άσκησαν την ποινική δίωξη, όχι για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, αλλά για απόπειρα, καθώς έκριναν ότι υπήρχαν ενδείξεις ενοχής για την πρώην γενική γραμματέα  Δημοσίων Εσόδων.

Η κ. Σαββαΐδου διέταξε επανέλεγχο για φορολογικά θέματα σε εταιρεία της Βορείου Ελλάδος, στην οποία είχε επιβληθεί πρόστιμο 78 εκ. ευρώ.

Η ίδια στο υπόμνημά της αρνείται κατηγορηματικά ότι έβλαψε το δημόσιο συμφέρον και υποστηρίζει ότι ο επανέλεγχος ήταν αναγκαίος και εξ αυτού δεν επρόκειτο ούτε το πρόστιμο να μειωθεί ούτε το δημόσιο να μην εισπράξει.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης, η σχετική υπόθεση θα απασχολήσει τις ανακριτικές αρχές, ενώπιον των οποίων θα κληθεί για να απολογηθεί η Κατερίνα Σαββαϊδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg