Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση Τσίπρα - Ντομπρόβσκις στο Μέγαρο Μαξίμου

Συνάντηση Τσίπρα - Ντομπρόβσκις, παρουσία Σταθάκη


Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β.Ντομπρόβσκις, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το μήνυμα ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο εξέπεμψε ο ευρωπαίος αξιωματούχος στις επαφές που είχε νωρίτερα με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ, Γιώργο Χουλιαράκη, καθώς και με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Συνδέοντας δε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος αυξάνει την πίεση στην Αθήνα.

Από την άλλη οι αναφορές του περί ανάγκης έντιμου συμβιβασμού για τους πλειστηριασμούς και διάθεσης από την πλευρά των δανειστών να συζητήσουν δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα που θα προτείνει η κυβέρνηση για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για τις κυβερνητικές επιδιώξεις.

«Οι συναντήσεις που έκανα μου έδωσαν μια συνολική εικόνα της συνεχιζόμενης εργασίας που γίνεται, έτσι ώστε η ελληνική οικονομία να ξαναβρεθεί σε τροχιά ανάπτυξης. Είναι προφανές πως υπάρχει βούληση να εργαστούμε σκληρά και να κάνουμε όλα τα απαραίτητα και να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε η ελληνική οικονομία να ανακάμψει» είπε ο κ. Ντομπρόβσκις μετά τη συνάντησή του με το οικονομικό επιτελείο.

«Με τους υπουργούς σήμερα το πρωί συζητήσαμε ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα πρέπει να γίνει μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα με πάρα πολλή προσπάθεια. Δεν υπάρχει χρόνος για να χαθεί, χρειάζεται να αναλάβουμε δράση αμέσως, έτσι ώστε επιτέλους να εκσυγχρονισθεί το Ελληνικό Κράτος και η οικονομία» τόνισε σε άλλο σημείο κ. Ντομπρόβσκις.

Αύριο Τρίτη, 27/10, Ο αντιπρόεδρος κ. Ντομπρόβσκις θα συναντήσει τον Γιάννη Στουρνάρα, Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το «InnovAthens» - έναν κόμβο καινοτομίας που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην επίσκεψη αυτή ο αντιπρόεδρος θα συνοδεύεται από το δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.






Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg