Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

«Χαμόγελο του Παιδιού» - Δωρεάν προληπτικές παιδιατρικές εξετάσεις σ όλη την Ελλάδα


Δωρεάν προληπτικές παιδιατρικές εξετάσεις από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Δωρεάν προληπτικές παιδιατρικές εξετάσεις σ όλη την Ελλάδα προσφέρει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μέσω της κινητής μονάδας «Ιπποκράτης» και της Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας...

Από τις αρχές Οκτωβρίου έως και το τέλος Ιουνίου 2016, οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές που στελεχώνουν τις κινητές μονάδες θα πραγματοποιούν επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να προσφέρουν δωρεάν οδοντιατρικό, παιδιατρικό, οφθαλμολογικό, αλλεργιολογικό, δερματολογικό, ορθοπαιδικό και ωτορινολαρυγγολογικό προληπτικό έλεγχο σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Κύριος στόχος της δράσης είναι η πραγματοποίηση προληπτικών εξετάσεων με στόχο την παροχή πρόληψης, την έγκαιρη διάγνωση παθήσεων της παιδικής ηλικίας και την καθοδήγησή τους για τη σωστή αντιμετώπιση τους, την ενημέρωση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών για τη σημασία της πρόληψης και τη στήριξη κοινωνικών ευπαθών ομάδων. Αρκετές είναι και οι περιπτώσεις παιδιών που παραπέμπονται στα Τμήματα του Οργανισμού για περαιτέρω στήριξη.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων έχει ως εξης:

Σταθμοί του κινητού πολυϊατρείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»:

  • Εύοσμος Θεσσαλονίκης από τις 5 έως και τις 9 Οκτωβρίου
  • Κιλκίς από τις 12 έως και τις 16 Οκτωβρίου
  • Γρεβενά από τις 19 έως και τις 23 Οκτωβρίου
Σταθμοί της κινητής Οδοντιατρικής μονάδας:
  • Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων από τις 12 έως και τις 16 Οκτωβρίου
  • Δήμος Πειραιά σε ειδικά σχολεία ΑΜΕΑ από 19 έως τέλη Οκτωβρίου.
Αξίζει να σημειωθεί, πως η δράση της Προληπτικής Ιατρικής από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιείται με την πολύτιμη συνεργασία και την εθελοντική συμμετοχή εκατοντάδων γιατρών/οδοντιάτρων από όλη την Ελλάδα.

Από τις αρχές του 2014 έως και το τέλος Ιουνίου του 2015 που ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα, το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», η Κινητή Οδοντιατρική/Παιδιατρική Μονάδα και η Κινητή Οφθαλμολογική/Ακουολογική Μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», εξέτασαν 24.785 παιδιά σε 11 περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα και πραγματοποίησαν 44.534 εξετάσεις.





Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg