Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Από το Game of Thrones στον Μακβέθ - Trailer

Σεξ, βία και... εσάνς από Game of Thrones στον Μακβέθ με Φασμπέντερ και Κοτιγιάρ

Δύο ερμηνείες που πάνε κατευθείαν για τα Όσκαρ δίνουν ο Michael Fassbender μαζί με την Marion Cotillard στη νέα κινηματογραφική μεταφορά του Macbeth της κλασσικής ιστορίας από τον Σαίξπηρ.

Ο Μακμπέθ, ένας Σκωτζέζος πολεμιστής και ευγενής μετά από μια προφητεία τριών μαγισσών που τον «χρίζουν» βασιλιά και με την πίεση της γυναίκας του, δολοφονεί τον βασιλιά της Σκωτίας και γίνεται ο ίδιος Βασιλιάς.

Ο άρρωστος ψυχικά Μακμπέθ, κάνει έρωτα με τη γυναίκα του ενώ αυτή του περιγράφει πώς θα δολοφονήσουν τον βασιλιά, σκοτώνει βρέφη και μιλάει με τα πνεύματα, κάνει βόλτες με το άλογο του ημίγυμνος κολυμπώντας σε παγωμένες λίμνες, ενώ παράλληλα η Λαίδη Μακμπέθ, σιγά σιγά λιώνει από τις τύψεις για τις άσχημες τους πράξεις.






Ενώ τα παλιά, αγγλικά γραμμένα σε ρίμα, λόγια του μεγάλου Βρετανού ποιητή ακούγονται αυτούσια και νιώθεις πολλές φορές σα να παρακολουθείς παράσταση του Royal Shakespeare Company, η δράση και η εικόνα είναι περισσότερο συναρπαστικές και από το Game of Thrones.

Το αρχαίο θεατρικό δράμα γίνεται μια action movie υψηλών προδιαγραφών, με καταπληκτική φωτογραφία και σκηνοθεσία να πλαισιώνει τους πρωταγωνιστές, στοιχεία που αναμένεται να του δώσουν εισιτήριο για τα φετινά Όσκαρ. Εξαιρετικά κοστούμια, πολύ ενδιαφέρουσα μουσική, και μια αισθητική παλιάς γιαπωνέζικης ταινίας δράσης κάνουν το Μακμπέθ απλά μοναδικό.

Η καινούρια ταινία του Αυστραλού και ταλαντούχου σκηνοθέτη Τζάστιν Κερζέλ, έκανε πρεμιέρα στις φετινές Κάννες στο διαγωνιστικό τμήμα και ήδη απέσπασε θετικές κριτικές.














Πηγή: protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg