Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Πρασίνισε το "Μεγάλο Μήλο" - 1 εκατ. δέντρα σε μια 10ετία

Fall Tree Giveaways
 
Αποστολή εξετελέσθη, και μάλιστα δύο χρόνια νωρίτερα από το προβλεπόμενο. 
 
Ο στόχος της εκστρατείας της πόλης της Νέας Υόρκης να φυτέψει ένα εκατομμύριο νέα δέντρα σε μια δεκαετία στέφθηκε από πλήρη επιτυχία.

Η πλειονότητα των δέντρων (750.000) φυτεύτηκαν σε πάρκα και κατά μήκος των δρόμων, αλλά η εκστρατεία MillionTreesNYC πρασίνισε επίσης δημόσιες εκτάσεις έξω από βιβλιοθήκες, αεροδρόμια, εκκλησίες,  συναγωγές, και νοσοκομεία. Εδωσε επίσης δέντρα σε ιδιώτες που ήθελαν να τα φυτέψουν στην αυλή τους.

Η εκστρατεία ξεκίνησε το 2007 ως μέρος μιας ευρείας περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας για την δημιουργία νέων πάρκων, που θα θωρακίσουν την πόλη ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Στόχος είναι η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην Νέα Υόρκη κατά 80% το 2050.

  Άλλες πόλεις στις ΗΠΑ, όπως η Βοστώνη, το Ντένβερ και το Λος Άντζελες, ακολούθησαν παρόμοιες εκστρατείες δενδροφύτευσης τα τελευταία χρόνια, αλλά καμία δεν ήταν τόσο φιλόδοξη και τόσο επιτυχημένη όσο της Νέας Υόρκης.

Επιστήμονες και αρχιτέκτονες αστικού τοπίου χαιρέτισαν την πίστη της Νέας Υόρκης στη δύναμη της φύτευσης εκατοντάδων χιλιάδων νέων δέντρων στα πεζοδρόμια, στα πάρκα και σε ιδιωτικές εκτάσεις, όπως σε εκκλησίες και σε πανεπιστημιουπόλεις. Η εκστρατεία του ενός εκατομμυρίου δέντρων αυξάνει τον συνολικό  πληθυσμό των δέντρων της πόλης κατά περίπου 20%.








πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg