Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Με πλαστά πτυχία 15 υπάλληλοι της Βουλής



Πλαστούς τίτλους σπουδών όλων των βαθμίδων φέρονται να έχουν καταθέσει 15 εργαζόμενοι της Βουλής...


...ενώ δύο συμβασιούχοι, ένας διπλοθεσίτης και ένας με πλαστό πτυχίο «κόπηκαν» κατά τη διαδικασία ανανέωσης των συμβάσεων στο Γραφείο Τύπου και στο Κανάλι της Βουλής.

Οι 15 εργαζόμενοι εντοπίσθηκαν έπειτα από έρευνα, η οποία ξεκίνησε όταν πρόεδρος της Βουλής ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ολοκληρώθηκε επί προεδρίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και πριν από λίγες μέρες παραδόθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, κινδυνεύουν με απόλυση στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι η χρήση πλαστών τίτλων, συνετέλεσε στην πρόσληψή τους.

Οι δύο περιπτώσεις συμβασιούχων, που εξαιρέθηκαν της ανανέωσης, αφορούν σε εργαζόμενο ο οποίος εντοπίστηκε να έχει κάνει χρήση πλαστού πτυχίου τίτλου σπουδών, καθώς και έναν ο οποίος διαπιστώθηκε ότι εργαζόταν παράλληλα με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου σε άλλο δημόσιο φορέα.

Συνολικά ανανεώθηκαν για έξι μήνες 43 συμβάσεις εργασίας οι οποίες είχαν λήξει και βρίσκονταν σε εκκρεμότητα.


Πηγή  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg