Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Θα συνεχιστούν οι βροχές και καταιγίδες έως την Παρασκευή



Έντονο πρόβλημα υπήρξε το βράδυ της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά καθώς λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων το επιβατηγό - οχηματαγωγό «Απόλλων Ελλάς» με 36 επιβάτες δεν κατάφερε να να δέσει.


Είναι χαρακτηριστικό ότι ο καπετάνιος ενώ είχε κατεβάσει τον καταπέλτη, εν τούτοις δεν κατάφερε να κρατήσει το πλοίο στο λιμάνι και σπεύδει ρυμουλκό για βοήθεια.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως την Παρασκευή στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και το Σάββατο στα ανατολικά και νότια.


Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ την Πέμπτη αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, καθώς και ένταση των φαινομένων από το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση


Στην Αττική, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από το απόγευμα οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Οι νοτιάδες θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


Την Παρασκευή καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Άνεμοι. Οι άνεμοι στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.


Το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια όπου πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Λίγα χιονιά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Την Κυριακή στο ανατολικό Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.










Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg