Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Από 2 σε 3 ο συναγερμός στο Βέλγιο




Tο επίπεδο του συναγερμού αυξήθηκε από 2 σε 3, την ύψιστη βαθμίδα, για τα γεγονότα στα οποία μετέχει μεγάλο πλήθος ανθρώπων, όπως οι αθλητικές συναντήσεις ή οι επίσημες εκδηλώσεις, όπου θα μπορεί να αναπτυχθεί ο στρατός σε ενίσχυση των δυνάμεων της αστυνομίας, ανακοίνωσε χθες το βράδυ η βελγική κυβέρνηση.  


"Για τα μεγάλα γεγονότα, το επίπεδο αυξάνεται στο 3, το οποίο σημαίνει μια αξιόπιστη και δυνάμει επικείμενη απειλή", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φρεντρίκ Κοντερλιέ, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, έπειτα από τη σύνοδο που πραγματοποίησε το βελγικό συμβούλιο εθνικής ασφάλειας, την ώρα που τα πρώτα αποτελέσματα των αστυνομικών ερευνών δείχνουν να υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι και το Βέλγιο. 

Πολλοί άνθρωποι συνελήφθησαν εξάλλου χθες --τρεις σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης-- σε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας σε φτωχή συνοικία των Βρυξελλών, η οποία συνδέεται με τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι.  

Ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι τουλάχιστον ένας από αυτούς που συνελήφθησαν στην συνοικία Μολενμπέκ πιστεύεται ότι είχε περάσει το προηγούμενο βράδυ στο Παρίσι, όπου δύο αυτοκίνητα με βελγικές πινακίδες κατασχέθηκαν κοντά στις περιοχές στις οποίες σημειώθηκαν οι προχθεσινές αιματηρές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και η αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν.



Πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg