Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση σε αποσύνθεση



Η εικόνα που παρουσιάζει η Ν.Δ. είναι άκρως αποκρουστική για πολλούς...


Η αξιωματική αντιπολίτευσης δίνει την εικόνα ενός κόμματος που τα κεντρικά του στελέχη σφάζονται κυριολεκτικά στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο με φόντο την κατάληψη της εξουσίας.


Η Ν.Δ., ένα κόμμα που καταγράφει στη δημοσκόπηση της ΚάπαResearch για το Βήμα της Κυριακής, ποσοστό 14.9% και αδυνατεί να ωφεληθεί από την ταχεία φθορά της κυβέρνησης, βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη φάση.


Η αδυναμία να κλειδώσει η ημερομηνία των εκλογών, καθώς ακόμα και η 13η Δεκεμβρίου για την οποία γίνεται προσπάθεια να στηθούν κάλπες, είναι στον αέρα.


Εάν σήμερα ή το αργότερο αύριο στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών δεν βρεθεί λύση, δεν επέλθει συμφωνία με την εταιρεία (σ.σ. μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών) και δεν εγγυηθεί για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, θεωρείται σχεδόν απίθανο να γίνουν οι εκλογές σε δυο εβδομάδες.


Εάν αυτό συμβεί, τότε οι εκλογές θα μετατεθούν για μετά τις εορτές και σε μια τέτοια περίπτωση ουδείς μπορεί να εγγυηθεί τι θα γίνει και ποιες εξελίξεις θα υπάρξουν.


Εξάλλου, όλες οι πλευρές είναι με το όπλο ανά χείρας και το κλίμα είναι εκρηκτικό, ενώ την ίδια στιγμή ένα μεγάλο ποσοστό της κοινής γνώμης, όπως κατεγράφη στην δημοσκόπηση της ΚάπαResearch, εκτιμά ότι με τη στρατηγική που ακολουθεί θα έχει την τύχη του ΠαΣοΚ.


Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι πάρα πολλοί βουλευτές έχουν αμφιβολίες για το εάν τελικά θα γίνουν εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου, ενώ από κάποιες πλευρές αρχίζουν και διατυπώνονται ερωτηματικά για το εάν κάποιοι πραγματικά επιθυμούν ορισμένοι να στηθούν κάλπες.


Μάλιστα, σε ορισμένα πολιτικά γραφεία συζητείται το σενάριο, εάν δεν γίνουν εκλογές τελικά, αμέσως μετά τις εορτές, να πρωτοστατήσουν κεντρικά στελέχη στην ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας, ώστε να επιλεγεί, όπως αποκάλυψε το Βήμα της Κυριακής, μέσα από μια ευρύτερη κομματική διαδικασία (π.χ. συνέδριο) ένα κορυφαίο στέλεχος για να παραμείνει στο τιμόνι της ΝΔ, λόγω και των εξελίξεων στη χώρα και στην ευρύτερη περιοχή, έως το καλοκαίρι, οπότε και να γίνει τακτικό συνέδριο και εκλογή του νέου προέδρου.


Αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει. Ήδη, ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος έστειλε μήνυμα, τονίζοντας: «Θα το πω ωμά: Όσοι διακινούν σενάρια αλλαγής του τρόπου εκλογής Προέδρου, ενώ είναι εν εξελίξει η διαδικασία, έχουν στόχο τη διάλυση της Ν.Δ.».


Όλα γίνονται για τη νομή της εξουσίας και τα εσωκομματικά μαχαιρώματα κυριαρχούν. Η πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη πέρασε στην αντεπίθεση με την κίνησή της να δώσει την Κυριακή στη δημοσιότητα τη σύμβαση της Ν.Δ.με την εταιρεία Infosolutions που απέτυχε να διοργανώσει τις εκλογές την περασμένη Κυριακή και ανέδειξε σκοτεινά σημεία της.


Μάλιστα, η πλευρά Μεϊμαράκη, υπενθυμίζει ότι η εταιρεία έχει κηρυχθεί έκπτωτη και ότι ο ίδιος με επιστολή του στον πρόεδρο του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη και τους συνυποψηφίους του έχει ζητήσει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες ποινικής και αστικής δίωξης της εταιρείας.


Την ίδια στιγμή, μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ του γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού της Ν.Δ., του Μενέλαου Δασκαλάκη που με ανακοίνωσή του «φωτογράφισε» τον γραμματέα του κόμματος για το φιάσκο των εκλογών. Είχε προηγηθεί δημοσίευμα εφημερίδας το Σάββατο, το οποίο του χρέωνε την αποτυχία διεξαγωγής των εκλογών.


«Χρησιμοποιείται το φιάσκο από αυτούς που το δημιούργησαν για να πλήξουν την ενότητα της Ν.Δ., διαλύοντάς την. Προδίδεται μόνος του μέσα από τέτοια τεχνάσματα απελπισίας...Η θρασύτητα όμως δεν έχει όρια.» σημείωσε ο κ. Δασκαλάκης, δείχνοντας την πλευρά Παπαμιμίκου, η οποία απαντά ότι ο γραμματέας της Ν.Δ.από την πρώτη στιγμή έχει δεχθεί απίστευτες επιθέσεις και τόνους λάσπης.

«Σε κάποιους δεν άρεσε ότι το 2010 κόντρα στα συστήματα βγήκα πρόεδρος στην ΟΝΝΕΔ και ότι το 2013 έγινα ο νεότερος Γραμματέας» λέει ο ίδιος, απαντώντας σε όσοι τον κατηγορούν ότι στηρίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα.


Σε αυτό το κλίμα το απόγευμα της Τρίτης θα συνεδριάσει η Κ.Ο.της ΝΔ, υπό την προεδρία του προέδρου της Γιάννη Πλακιωτάκη, με αντικείμενο τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις, ενώ θα υπάρξει και εισήγηση επί του προϋπολογισμού από τον εισηγητή του κόμματος, βουλευτή και πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg