Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα-Σουλτς

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα-Σουλτς για μνημόνιο και προσφυγικό

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς έχει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας...


... με τα κυρίαρχα θέματα στην ατζέντα να είναι δύο: η εφαρμογή του προγράμματος και το προσφυγικό.

Παρόντες στη συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν Άσελμπορν και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στις 10:30 θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ στις 10:40, με το τέλος της συνάντησης, αναμένονται κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 11:30 ο Μάρτιν Σουλτς, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για της Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκο Ξυδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννη Μουζάλα θα επισκεφτούν το κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες. Στο συγκεκριμένο χώρο θα γίνει και μια μικρή εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών.

Στις 12:30 οι κ. Σουλτς, Μουζάλας και Ξυδάκης θα μεταβούν στο κέντρο προσφύγων στο Βοτανικό.

Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μεταβούν στη Λέσβο.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, οι Αλ.Τσίπρας, Μάρτιν Σουλτς, Γιαν Άσελμπορν και Γιάννης Μουζάλας μετέβησαν στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος», απ' όπου ξεκίνησε η διαδικασία μετεγκατάστασης προσφύγων από τη χώρα μας προς το Λουξεμβούργο.

Πρόκειται για τους πρώτους 30 πρόσφυγες -μέλη τεσσάρων οικογενειών από τη Συρία και δύο οικογενειών από το Ιράκ, που εισήλθαν στην Ελλάδα, διασχίζοντας το Αιγαίο, καταγράφηκαν και ταυτοποιήθηκαν από τη Frontex και την Ελληνική Αστυνομία και στη συνέχεια υπέβαλαν αιτήματα ασύλου.





Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg