Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Επέστρεψε στις νίκες ο Πανιώνιος

Πανιώνιε, πού το ΠΑΣ;

Είκοσι λεπτά ήταν αρκετά. Ο Πανιώνιος έφθασε τις επτά νίκες στο πρωτάθλημα και τους 22 βαθμούς, με το 2-0 επί του ΠΑΣ για την 12η αγωνιστική της Super League, πιάνοντας τη θέση έστω και προσωρινά (;)

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ σημείωσε και τα δύο τέρματα (5’, 20’) των γηπεδούχων και τους χάρισε το «τρίποντο». Όπως είχε κάνει και στην τελευταία νίκη τους, κόντρα στον Πλατανιά, όπου έκανε το 2-1 στο 80ο λεπτό.

Τη δυναμική που έχει στα εντός έδρας ματς και παράλληλα την αδυναμία του αντιπάλου μακριά από το σπίτι του εκμεταλλεύτηκε ο Πανιώνιος και πήρε ακόμη μια νίκη. Ο φετινός ΠΑΣ Γιάννινα έχει μεγάλο πρόβλημα στα εκτός, καθώς σε έξι παιχνίδια πρωταθλήματος μακριά από την έδρα έχει πάρει συνολικά έναν βαθμό, αυτόν στη Βέροια και στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Με αυτά τα δεδομένα οι «κυανέρυθροι» μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφεραν να βάλουν γερές βάσεις για το «τρίποντο» από το πρώτο εικοσάλεπτο κόντρα σε μια ομάδα που δεν… υπήρχε στο γήπεδο στο πρώτο μισάωρο.

inner

Ο Ανσαριφάρντ ήταν ουσιαστικός, πετυχαίνοντας τα δύο τέρματα της ομάδας του (σε αυτό το χρονικό διάστημα), ο Μασούρας πολύ κινητικός, ταλαιπωρώντας αρκετά τη δεξιά πλευρά των Ηπειρωτών. Κάποιες φορές μάλιστα συνέκλινε έγινε απειλητικός από τον άξονα. Για να μπει το… νερό στ’ αυλάκι, έπαιξε σημαντικό ρόλο και η κακή αντίδραση του Βελλίδη, που μόλις στο 5’ έκανε κακή επέμβαση μετά τη σέντρα του Μασούρα από τα’ αριστερά, καθώς προσπάθησε να «καθαρίσει» με τη μια τη φάση και η μπάλα του έφυγε από τα χέρια και έφθασε στον Ανσαριφάρντ που δεν χαρίστηκε (1-0).

inner

Ο Ιρανός πρωταγωνίστησε και στο δεύτερο τέρμα της ομάδας του (ενώ έφτιαξε και την ευκαιρία που έχασε ο Μπακασέτας ενδιάμεσα), «σκοτώνοντας» τον Βελλίδη με δυνατό σουτ που του πήρε τα χέρια μέσα. Μέχρι την ανάπαυλα ο Πανιώνιος είχε κάποιες ευκαιρίες, αλλά κατέβασε ταχύτητα, δίνοντας θάρρος στον αντίπαλο που ανέβασε την απόδοση του, που θα μπορούσε να πάει με ένα καλύτερο για τον ίδιο σκορ στα αποδυτήρια. Ο Τσάβες όμως δεν μπόρεσε να στείλει με την κεφαλιά του στα δίχτυα στο 44’ και ο Μανιάς ναι μεν έφθασε στην μπάλα δευτερόλεπτα πριν το ημίχρονο μετά το γέμισμα του Ίλιτς, αλλά δεν τη βρήκε καλά και παρέμεινε το 2-0.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους (που είχε και για τις λίγες καλές φάσεις και για τις δύο ομάδες) ακολούθησε τη συνταγή του πρώτου, επιδιώκοντας να πετύχει τέρμα ένα γρήγορο γκολ, αλλά αυτή τη φορά δεν πέτυχε τον στόχο του, αν και πλησίασε σ’ αυτόν με το συρτό σουτ του Μπουμάλ που έφυγε λίγο έξω. Μετά το πρώτο τέταρτο (του β’ μέρους) ο Πανιώνιος προσπάθησε να κάνει διαχείριση του υπέρ του σκορ, έδωσε χώρο στον αντίπαλο, προσπαθώντας να τον «πληγώσει» στην αντεπίθεση. Οι παίκτες του ΠΑΣ κράτησαν αρκετά την μπάλα στην κατοχή τους, αλλά τους έλειψε πολύ η ουσία και ενώ οι καλές τους ευκαιρίες ήταν αυτές προς το φινάλε του πρώτου μέρους.

Από τα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου και μετά ο Πανιώνιος «έπαιξε» αρκετά με τον χρόνο, παγώνοντας τον ρυθμό σε κάποιες στιγμές. Κάπου εκεί έδειξε να «κλειδώνει» το ματς. Ο Πετράκης προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα, βάζοντας Γιάκο και Ηλιάδη αντί Τσουκαλά και Ίλιτς σε εκείνη τη χρονική περίοδο. Ωστόσο, στο 74’ έχασε τον Ακόστα που ένιωσε ενοχλήσεις και μπήκε ο Σαπαλίδης στο ματς. Από το 80’ και μετά το παιχνίδι έμοιαζε να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

inner



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg