Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Οι υπάλληλοι της Βουλής εναντίον της Ζ.Κωνσταντοπούλου



Μετά την ανανέωση των 43 συμβάσεων των υπαλλήλων που η ίδια είχε αφήσει «στον αέρα», η κ. Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε μέσω Twitter κατά των υπαλλήλων αλλά και του διαδόχου της Ν.Βούτση.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την σχετική διαδικασία εντοπίστηκαν ένας «διπλοθεσίτης» συμβασιούχος υπάλληλος και ένας με πλαστό πτυχίο, ενώ στο προσκήνιο επανήλθε και η υπόθεση των 15 μονίμων υπαλλήλων του Κοινοβουλίου οι οποίοι ελέγχονται για πλαστά πτυχία από την εποχή του Ευ.Μεϊμαράκη.

H υπόθεση αυτή δεν προχώρησε επί των ημερών της κ. Κωνσταντοπούλου, όπως την κατηγορεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βουλής, καταλογίζοντάς της ότι «δεν προχώρησε στη συγκρότηση υπηρεσιακού και πειθαρχικού συμβουλίου ως όφειλε».

Οι υπάλληλοι της Βουλής περνούν στην αντεπίθεση και με ανακοίνωση που εξέδωσαν τής καταλογίζουν ότι θα έπρεπε να έχει θέσει σε κίνηση, μέσα σε εύλογο χρόνο, διαδικασίες απόδοσης ευθυνών για όσα προσάπτει στους εργαζομένους.

Ενδεικτικό ένα απόσπασμα:

«Τίποτε από αυτά δεν συνέβη κατά τη διάρκεια της θητείας της τ. προέδρου. Αντίθετα, ο όποιος 'καταγγελτικός' της λόγος δεν μπορεί να συγκαλύψει το μεγάλο έλλειμμα διοίκησης που βίωσε, κατά το διάστημα της θητείας της, η Βουλή» αναφέρουν και υπενθυμίζουν:

  • Επί 7 μήνες δεν προχώρησε στη συγκρότηση Υπηρεσιακού και Πειθαρχικού Συμβούλιο των Υπαλλήλων, ως όφειλε
  • Αμέλησε να αποστείλει τα αποτελέσματα των ελέγχων για τους πλαστούς τίτλους σπουδών στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
  • Απλές, αυτοδίκαιες, μετακινήσεις υπαλλήλων βάλτωναν για μήνες.
  • Δεν προχώρησε σε ανανέωση της θητείας των προϊσταμένων σε πολλές υπηρεσίες, μολονότι η θητεία τους είχε λήξει εδώ και μήνες.
  • Απασχολούσε, επί 7 μήνες, προσωπικό στη Βουλή ανασφάλιστο και απλήρωτο, δίχως συμβάσεις, για να τυπώνουν και να εκδίδουν τα χιλιάδες αντίτυπα της προκαταρκτικής έκθεσης της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, για να προετοιμάζουν τις συνεντεύξεις Τύπου της εν λόγω Επιτροπής και τις εκδηλώσεις του Κοινοβουλίου, για να εκδίδουν τα δελτία Τύπου των δραστηριοτήτων της τ. Προέδρου, να φωτοτυπούν αντίγραφα εγγράφων κ.ο.κ. 






Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg